Actualitate

Semafor la trecerea de pietoni din Piața Gării. Clujenii se împart în două tabere!

Sătui de blocajele în trafic în zona Pieței Gării, clujenii și-au manifestat nemulțumirea față de trecerea de pietoni din apropierea stației de autobuz.

Soluție de avarie, semafor la trecerea de pietoni din Piața Gării, Clujenii se împart în două tabere!, sursă foto: Facebook Info Trafic jud. Cluj Soluție de avarie, semafor la trecerea de pietoni din Piața Gării, Clujenii se împart în două tabere!, sursă foto: Facebook Info Trafic jud. Cluj

În fața trecerii de pietoni se blochează întreg traficul ce vine dinspre strada Horea. Deși ar rezolva imediat problema, Primăria municipiului Cluj-Napoca este legată la mâini din pricina CFR SA, susține viceprimarul Dan Tarcea, companie care întârzie de luni bune să cedeze o bucățică mică de teren pentru construirea unui lift și instalarea unor scări rulante la pasajul pietonal modernizat în urmă cu doar câțiva ani. În lipsă de alte idei, municipalitatea va monta în schimb un semafor în dreptul „zebrei”.

„Este pasaj, sunt atât pieton, cât și șofer și biciclist. Oamenii mai trebuie educați ca atunci când trec strada să își scoată căștile din urechi și ochii din telefon și să se asigure. Nu putem asfixia orașul cu semafoare”, „Mai bine desființau total trecerea aia, este pasaj!”, „Trebuie să facem sesizare pe site-ul Primăriei, poate își dă cu seama ceva minte luminată să folosească pasajul” sau „Peste tot apare câte un semafor... asta o să îngreuneze și mai tare traficul în zona aia. Cum ziceau și alții, este pasaj” sunt doar câteva dintre zecile de comentarii care critică soluția administrației locale.


Totuși, situația nu este atât de simplă precum afirmă clujenii. Primăria susține că trebuie făcute mai întâi scările rulante și liftul ca trecerea de pietoni să fie desființată. „Sunt multe persoane în vârstă care, mai ales dacă sunt cu bagaje, nu pot coborî sau urca scările, am avut foarte multe reclamații în această direcție”, a dezvăluit viceprimarul Tarcea.

În schimb, există și clujeni care se bucură de noul semafor ce va dirija traficul din zonă. „Era și cazul, toți traversau haotic!”, „Foarte bine. Dacă prindeai puhoiul de dimineață, până la ambulanță era coada de mașini”, „Era cazul.... Numai așa mai civilizăm oile să treacă strada”, „Era și cazul. Se făcea coloană cum tot trecea câte un pieton. Foarte bine!” sau „Beton. Multe permise s-au săltat la acea trecere”, se arată în comentariile clujenilor.


CITEȘTE ȘI: Traficul din zona Gării, strangulat de incompetența CFR SA? 1.5 mp, motiv de dispută între feroviari și Primăria Cluj-Napoca

abonare newsletter