Actualitate

Scări rulante între Expo Transilvania și Aurel Vlaicu: „Este o zonă extrem de circulată!”

Municipalitatea are în plan construirea unor scări rulante pentru a ușura deplasarea clujenilor care trebuie să urce din „Groapă” în stația de autobuz de pe strada Aurel Vlaicu.

Scări rulante între Expo Transilvania și str. Aurel Vlaicu: „Este o zonă extrem de circulată!” Scări rulante între Expo Transilvania și str. Aurel Vlaicu: „Este o zonă extrem de circulată!”

„Sunt foarte multe solicitări din partea locuitorilor din zonă pentru a construi scări rulante sau o bandă pentru ca oamenii în vârstă sau cei care sunt cu copii mici să poată ajunge dintr-o parte în alta. Din păcate, deocamdată nu am găsit o soluţie viabilă, pentru că diferenţa de nivel este foarte mare, dar sper ca până anul viitor să găsim o soluţie şi să amenajăm nişte scări rulante în zonă. Este extrem de circulată, toţi cei care locuiesc în zona «Groapă» trebuie să urce respectivul deal pentru a ajunge la mijloacele de transport în comun”, a precizat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, la un post de radio local.

Un proiect asemănător este în stand-by și în Piața Gării. În 2017, administraţia Boc declara că modernizarea Pieței Gării va continua cu instalarea unor lifturi și scări rulante, valoarea investiţiei ridicându-se la circa un milion de euro. Proiectul este în continuare blocat de Căile Ferate Române (CFR) SA, afirma în urmă cu câteva zile Dan Tarcea, declarând că municipalitatea este în discuții „extrem de lungi și complexe” pentru câțiva metri pătrați pe care trebuie să le predea CFR SA ca să poată fi construite liftul și scările rulante.

Ultimele Stiri
abonare newsletter