Actualitate

Prețurile apartamentelor au crescut în luna octombrie în Cluj Napoca

Prețurile apartamentelor au mai crescut în octombrie, în Cluj-Napoca cel mai mult.

După un avans de 0,6% în luna septembrie, apartamentele disponibile spre vânzare în România (noi și vechi) s-au menținut, per ansamblu, pe un trend ascendent și în luna octombrie. Indicele Imobiliare.ro a consemnat, astfel, un avans de 1,9% la nivel național, de la 1.272 de euro pe metru pătrat util, până la o medie de 1.296 de euro pe metru pătrat util.

Dintre marile orașe monitorizate constant de Imobiliare.ro, cele mai semnificative majorări au avut loc în Cluj-Napoca și în Iași, iar cele mai mici, în Constanța și Brașov. Capitala, pe de altă parte, face excepție de la „regula” creșterilor de preț, pretențiile proprietarilor de locuințe menținându-se aici, în contextul unui ușor declin, la un nivel foarte apropiat de cel consemnat la finele lunii trecute – după ce, în septembrie, locuințele din București se apreciaseră cu 1,8%.


În orașul de pe Someș s-a consemnat un avans de 2,2% luna trecută, de la o medie de 1.640 de euro pe metru pătrat util, până la 1.676 de euro pe metru pătrat. Chiar dacă au fost inegale, creșteri ale prețului mediu solicitat au avut loc pe ambele segmente de piață analizate: apartamentele vechi s-au scumpit cu 1,9% (de la 1.656 la 1.688 de euro pe metru pătrat), iar cele noi cu 2,6% (de la 1.622 la 1.664 de euro pe metru pătrat).

Etichete: cluj preturi imobiliare
abonare newsletter