Actualitate

De ce au ieșit clujenii la vot? - FOTO

Un nou vot, o nouă speranță. O mobilizare fără precedent. La ora 11.00, duminică, și în același timp a 3-a zi de votare în diaspora, cifrele de participare arată un record.

Rețelele de socializare abundă de fotografii cu cărți de identitate pe care sunt aplicate stickere cu „votat”, dar și de îndemnuri la vot. Cu toții așteaptă exit-poll-urile. Se fac comparații cu celelalte alegeri, calcule pentru turul 2. Se intră pe site-uri, pe publicații, oare apare undeva vreun sondaj parțial?

Duminică, pe străzile din Cluj-Napoca era agitație. Clujeni cu familia, cu prietenii sau singuri, au mers la vot, profitând de vremea splendidă, ca de sfârșit de septembrie să își aleagă viitorul președinte.

Monitorul de Cluj a stat de vorbă cu câțiva alegători imediat ce au ieșit din secțiile de votare. Unii au mers să voteze fiindcă încă mai au speranță că lucurile pot evolua în bine la noi în țară, în timp ce alții au mers doar ca să fie siguri că nu „va vota” altcineva în locul lor, chiar dacă speranță nu prea mai au pentru viitorul României.

„Am votat azi pentru că vreau o Românie mai bună și un viitor mai bun pentru studenți, pentru pensionari și pentru cei ce vin din urmă. Țara are potențial și e foarte bine să votăm să ne punem în valoare” - Oana Borodi, 21 de ani.

„Am votat pentru că așa e la modă și mergem și noi. Oricum mai bine nu va fi, doar mai rău” - clujeancă, 87 de ani.

„Am venit ca să nu ni se fure voturile. Nu credem neapărat că se schimbă ceva, dar există totuși o mică speranță să se schimbe ceva, cândva” - Raul Koskocsak, 23 de ani și Papferi Thomas, 22 de ani.

„Am venit să votăm pentru un viitor mai bun. Să sperăm că mai vine” - Alexandrina Pop, 43 de ani.

„Mulți pleacă din țară. Ne gândim să plecăm și noi dacă nu va fi mai bine” - Anca Roxana Rusu, 20 de ani.

„Am venit din datorie și să alegem cine să iasă președinte. Bine măcar că poți să mai votezi și ai de une alege, nu e doar unul singur pe buletinul de vot” - Vlad Hossu, 31 de ani.

„Am venit să votăm ca să nu ne trezim pe alte liste. Și pe lângă asta e și datoria mea de cetățean”- Ștefan Marius, 30 de ani.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter