Actualitate

Doi medici au fost trimişi în judecată în dosarul pensiilor de invaliditate de la Cluj

Doi medici și 48 de pacienți au fost trimiși în judecată în urma scandalului provocat de dosarul pensiilor invalidate de la Cluj.

Unul dintre cei doi medici ar fi primit peste 35.000 de lei, alcool și alimente sub formă de șpagă, în timp ce al doilea s-a ales cu peste 1.500 după ce au ajutat mai mulți pacienți.

Conform DNA, au fost trimiși în judecată Alexandru Faur, sub control judiciar, medic la un cabinet de expertiză medicală și recuperare a capacitățiii de muncă din Cluj, precum și Carmen Guriță, endocrinolog la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, ambii fiind acuzați de luare de mită în formă continuă.


În judecată a fost trimisă și o persoană fizică fără vreo calitate pentru luare de mită și trafic de influență, precum și 48 de pacienți acuzați de dare de mită.

Procurorii au demonstrat în rechizitoriu că persoana fizică inculpată ar fi obținut de la mai multe persoane sume între 1.000 și 1.500 de lei pe durata anului curent, iar în total a obținut 57.600 de lei pentru a ajuta diferite persoane în vederea obținerii unor pensii de invaliditate.


Banii pe care persoana fizică îi primea urmau să fie împărțiti cu medicul Alexandru Faur, precum și medicul endocrinolog Carmen Teodora Gruiță. Polițiștii au organizat și un flagrant pe 16 septembrie, 2019, atunci când inculpata a primit de la o persoană 600 de lei, din care 300 de lei i-au fost remiși medicului Faur Alexandru.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalulului Cluj cu propunere de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză.

Etichete: judecata medici
Ultimele Stiri
abonare newsletter