Actualitate

Taximetriștii sunt revoltați. Protest la Parkingul Primăriei

Taximetriștii clujeni au protestat vineri dimineața în Parkingul Primăriei pentru că municipalitatea refuză să mărească tarifele.

Zeci de taximetriști au protestat vineri dimineața, în semn de nemulțumire față de faptul că Primăria Cluj-Napoca refuză să majoreze tarifele. Acolo au stat de vorbă cu viceprimarul Dan Tarcea.

„Am spus că vrem tarife mai mari și acces pe benzi. Ne vedem săptămâna viitoare să discutăm în comisie”, a spus Ioan Pugna, vicepreședinte al Asociației Taximetriștilor din Cluj.


Taximetriștii vor neapărat majorarea tarifelor, altfel vor bloca din nou străzile Clujului. Protestul de joi a fost un avertisment, a spus un taximetrist. În următoarea perioadă va fi blocat orașul la orele de vârf, ceea ce s-a întâmplat joi seara fiind doar un avertisment. Activitatea de taximetrie se derulează la Cluj-Napoca în baza tarifelor aprobate în urmă cu șase ani.

Taximetriștii clujeni s-au adunat în dimineața zilei de vineri în preajma Parkingului Primariei în semn de protest împotriva tarifelor pe care sunt nevoiți să muncească. Nemulțumirea taximetriștilor clujeni în privința tarifelor practicate pentru serviciul public de transport local în regim de taxi încă este studiată în birourile primăriei clujene, deși nu este deloc o problemă nouă.


Asociația Camera Taximetriștilor din Județul Cluj și Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania au atras în vară asupra mai multor nereguli ce ar viza noul regulament privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în Cluj și au solicitat modificarea tarifelor "în concordanță cu realitatea economico-financiară de pe piață".

Conform unui studiu al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, elaborat la cererea municipalității clujene, este necesară creșterea la 2.500 a numărului de autorizații de taxi exclusiv cu autorizații "verzi" - care utilizează doar autovehicule electrice.


Primăria a refuzat scumpirea tarifelor la taximetrie în Cluj-Napoca. Companiile din oraș cereau ca, de la 1 august 2019, prețurile să fie majorate la 3,75 lei/km pe timp de zi și la 4,50 lei/km pe timp de noapte. În prezent, tariful practicat ziua de majoritatea societăților este de 2,25 lei/km.

Ultimele Stiri
abonare newsletter