Actualitate

Boc „reciclează” o idee din 2017. Aplicație care să notifice șoferii că le-a fost ridicată mașina?

Municipalitatea are în vedere lansarea unei aplicații care să alerteze șoferii cărora le-a fost ridicată mașina pentru parcări neregulamentare.

Boc „reciclează” o idee din 2017. Aplicație care să notifice șoferii că le-a fost ridicată mașina? Boc „reciclează” o idee din 2017. Aplicație care să notifice șoferii că le-a fost ridicată mașina?

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a readus în discuție aplicația care să alerteze proprietarii mașinilor ridicate. Edilul vorbea încă din martie 2017 despre această idee. Ce-i drept, atunci nu a precizat de când urma să fie funcțională această aplicație.

„Pregătim o aplicație care să te alerteze când ți-a fost ridicată mașina. Șoferii vor primi o alertă care spune de unde a fost ridicată mașina, unde să meargă șoferul să o ridice și cât costă”, afirma Emil Boc, în martie 2017, explicând că se va face o legătură între numărul mașinii și numărul de telefon al proprietarului.


„Discutăm și suntem în parteneriat cu mai multe firme clujene. Se testează mai multe soluții pentru diverse aplicații”, a puncat edilul, miercuri dimineață, într-o emisiune online, dezvăluind că se pregătește inclusiv prima Hotărâre de Consiliu Local din România pentru ceea ce înseamnă „open data”.

„În Uniunea Europeană este un lucru comun ca datele pe care le oferă autoritățile publice, cum sunt cele de transport sau care vizează consumul de energie a clădirilor publice, să fie făcute publice. Ele sunt ținute relativ în secret acum. Aceste date, potrivit legii, sunt publice, iar autoritățile trebuie să le pună la dispoziția dezvoltatorilor din domeniul inovării, pentru a crea aplicații, pentru a îmbunătăți viața cetățenilor, oferindu-le materiale suport”, a declarat Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter