Actualitate

Boc a pus umărul la plantarea primilor pomi Între Lacuri: „Un parc pentru toate vârstele, într-o zonă cu deficit major de spații verzi!”

Primii pomi ai noului Parc Între Lacuri au fost plantați, marți, sub ochii primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Boc a pus umărul la plantarea primilor pomi Între Lacuri: „Un parc pentru toate vârstele, într-o zonă cu deficit major de spații verzi!”, sursă foto: Facebook Emil Boc Boc a pus umărul la plantarea primilor pomi Între Lacuri: „Un parc pentru toate vârstele, într-o zonă cu deficit major de spații verzi!”, sursă foto: Facebook Emil Boc

Parcul Între Lacuri se află în plin proces de reabilitare, lucrările fiind începute în data de 27 august. Suprafața totală a noului parc va fi de 9.450 mp și va deservi aproape 10.000 de locuitori ai cartierului Între Lacuri. Termenul de finalizare a proiectului este de 10 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor. Momentan, vremea bună le oferă răgaz muncitorilor să continue lucrările, acestea fiind „în grafic”, potrivit edilului.

„Parcul Între Lacuri va fi gata anul viitor și presupune printre altele și plantarea a 165 de arbori, de la tei, stejari, până la arțari. Ieri (n.red. marți) am avut plăcerea să particip la plantarea primilor arbori din acest parc, am contribuit și eu, am pus mâna pe lopată și am ajutat la plantarea unui stejar. Va fi un parc frumos pentru toate categoriile de vârstă, într-o zonă cu deficit major de spații verzi, Mărăști. (...) Se mai lucrează încă, este o perioadă optimă pentru plantat, se poate planta și pe ploaie”, a precizat Emil Boc, miercuri, într-o emisiune radio.


Cei 9.450 mp vor fi amenajați astfel:

– suprafață verde – 5.957 mp;
– împrejmuire cu gard viu și flori – 230 mp;
– arbori ce se vor planta prin proiect – 165 buc.;
– arbuști – 208 mp;
– alei pietonale principale din granit – 1.120 mp;
– alei pietonale secundare permeabile din agregate compactate – 588 mp;
– sistem de acoperire a terenului de joacă și sport – 1.220 mp;
– parcare asfalt – 185 mp;
– încadrare cu borduri – 1.340 mp;
– zone protecție din pietriș/ nisip în jurul echipamentelor de fitness/ joacă – 380 mp;
– zona de jocuri interactive cu apă cu fântâni cu jeturi – 280 mp;
– stație de încărcare pentru biciclete si trotinete electrice;
– panou electronic informativ;
– toaletă automată.


Viitorul parc este realizat prin finanțare europeană, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Os. 4.2. Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiile reședința de județ. Valoarea toatală a proiectului se ridică la suma de 11.110.587,54 lei, din care 9.431.345,35 lei este valoarea nerambursabilă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter