monitorulcj.ro Menu
Actualitate

CTP Cluj-Napoca, cea mai performantă companie de transport public din România

Compania de Transport Public (CTP) Cluj Napoca a fost desemnată drept cea mai performantă companie de transport public de persoane din România în anul 2018.

CTP Cluj-Napoca, cea mai performantă companie de transport public de persoane din țară

Distincția a fost primită la o gală desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul Conferinței Naționale a Transportatorilor de Persoane, publici și privați. În cadrul acestei prestigioase reuniuni profesionale, desfășurată la Cluj Napoca, la care au participat toate companiile publice și private de persoane care activează în marile orașe ale României, a avut loc și „Gala Tranzit”.

În cadrul acestei ceremonii, organizată de revista cu același titlu, directorului general al CTP, Liviu Neag, i s-a înmânat trofeul prin care CTP a fost desemnată „Cel mai eficient operator de transport urban din România”, în 2018. Acordarea acestei onorante distincții pentru CTP, aflată în patriomoniul Primăriei și Consiliului Local Cluj Napoca, s-a făcut în baza unei riguroase analize profesionale, care i-a cuprins pe toți operatorii publici și privați din acest domeniu vital al vieții publice românești – mobilitatea.


Criteriile în baza cărora a fost stabilită cea mai performantă și eficientă companie de transport public de persoane din România au fost următoarele:

1. Rezultatele financiare la finalul anului 2018;
2. Portofoliul și capacitatea materială, logistică și tehnică de a presta serviciul public/privat de transport de persoane;
3. Nivelul modernizării flotei de transport și a serviciilor oferite călătorilor;
4. Orientarea ecologică a companiilor și procentul mijloacelor de transport ecologice (autobuze electrice, troleibuze, tramvaie și autobuze cu motoare Euro 6) din dotarea flotelor de deținute de operatorii de transport de persoane.


„Precizăm că această evaluare riguroasă a vizat companiile publice și private din marile orașe ale României: Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Craiova, Baia Mare, Arad etc., cu excepția Bucureștiului, întrucât Societatea de Transport Public din Capitala României nu a participat la conferința națională și nici la procedura de analiză”, transmit reprezentanții CTP Cluj-Napoca.

„Obținerea acestei distincții este un motiv în plus pentru CTP de a continua procesul de modernizare și ecologizare, cu susținerea atât de puternică a Primăriei și Consiliului Local Cluj Napoca și în baza strategiei noastre comune, care are drept obiectiv prestarea serviciului public de persoane la cele mai înalte standarde europene pentru a crește calitatea vieții clujenilor și locuitorilor din zona metropolitană”, mai punctează conducerea CTP.