Actualitate

Remus Câmpeanu, modest până la capăt: „Nu vreau să implic oficialitățile într-o problemă minoră în viața clujenilor!”

Povestea dramatică a legendarului Remus Câmpeanu a trecut „granițele” Clujului, devenind subiect de interes și pentru presa sportivă centrală.

Remus Câmpeanu, modest până la capăt: „Nu vreau să implic oficialitățile într-o problemă minoră în viața clujenilor!”, sursă foto: captură video GSP Live Remus Câmpeanu, modest până la capăt: „Nu vreau să implic oficialitățile într-o problemă minoră în viața clujenilor!”, sursă foto: captură video GSP Live

În urmă cu câteva zile, vestea evacuării fostului jucător al Universității stârnea revoltă și compasiune la Cluj-Napoca, mai ales în rândul fanilor „U”, supărați pe faptul că tocmai conducerea clubului pentru care nea Remus a slujit o viață întreagă l-a lăsat cu ochii în soare pe acesta. Ajuns la onorabila vârstă de 82 de ani și slăbit de boala care îl macină, Remus Câmpeanu a avut, totuși, puterea să vorbească despre drama prin care a trecut în ultimul timp, luni dimineață, la GSP Live.

„Aș avea un mesaj pentru cei care m-au încurajat în solicitările mele, care mi se par destul de delicate, personale, și care nu mi-au fost decât verbal rezolvate. Am ajuns să mă mut de unde am locuit până acum, unde în continuare am să locuiesc, dacă am să locuiesc, fără să am drepturi la ceea ce la vârsta, atitudinea mea, cred că ar merita să fie sprijinită, astfel încât să am liniște. (...) Am crezut că se rezolvă fără să implicăm Primăria, oficialitățile într-o problemă care e minoră în ultimă instanță în viața clujenilor”, a precizat fostul fundaș al „șepcilor roșii”, în emisiunea moderată de Costin Ștucan, fără să acuze însă pe cineva de situația grea în care a ajuns.


Momentan, Remus-Virgil Cîmpian, căruia presa vremii i-a greșit numele în „Câmpeanu”, locuiește într-o garsonieră cu o singură cameră, fără fereastră în sufragerie. Chiria de 300 € este plătită de familie, asta după ce, în data de 19 mai, fiul lui nea Remus, Romulus Cîmpian a predat cheile noilor proprietari al apartamentului în care părinții săi au locuit vreme de șase decenii. N-au avut mobilă Biedermeier, mobila veche salvată de familie și adăpostită în garajul lui Romulus Cîmpian fiind cumpărată în 1965, din prima modestă primită pentru câștigarea Cupei României – singurul trofeu din vitrina lui „U”. Multe alte lucruri în care seniorii au pus suflet au fost abandonate în vechea locuință.

„Domnul Constantea (n.red. Radu Constantea, președintele Universității) este un copil răzgâiat, care se joacă, are o jucărie de care se va plictisi în curând. Eu n-am ce să le transmit, aș putea să le transmit să-și ducă și ei bătrânețile așa nefericiți cum își duce tatăl meu. Dar nu vreau acest lucru, sincer, eu nu le vreau răul. Vreau doar ca opinia publică să știe ce oameni sunt aceștia”, a punctat Romulus Cîmpian, mâhnit pe președintele „studenților”, despre care spune că nu mai merge nici măcar la meciurile clubului pe care-l conduce.


Vechii prieteni sar în ajutorul lui nea Remus

Gazeta Sporturilor afirmă că i-a trimis un mesaj primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, încercând să obțină o părere despre cazul lui Remus Câmpeanu. Romică Pașcu, fost președinte la FC Brașov, un alt nume uriaș al „epocii de aur” a fotbalului românesc, a intervenit telefonic în emisiunea GSP Live, declarând că este convins că primarul se va implica în problema prietenului său, așa cum o face și George Scripcaru la Brașov. În ultimă instanță, Romulus Cîmpian este decis să obțină o audiență de la Emil Boc.

„Suntem buni prieteni (n.red. cu Remus Câmpeanu), pe băiat cred că îl cunoșteam când era mai micuț, când treceam prin Cluj, mă opream să-l salut. El, care a fost nu numai pentru Cluj un model al cinstei și corectitudinii, ci pentru toată România. Remus putea juca în orice echipă din țară, fundaș lateral. Mai mult sunt mirat de actuala conducere a lui «U» Cluj că nu se apleacă pe situația lui. (...) Emil Boc este un om deosebit, sunt convins că el va face aplecare în treaba asta”, a precizat Pașcu, oferind totodată sprijin pentru prietenul său, dacă va avea nevoie.


După ce familia lui Remus Câmpeanu și-a manifestat în public supărarea, Monitorul de Cluj a încercat, fără succes, să obțină o reacție de la Radu Constantea. Nici Gazeta Sporturilor nu a avut mai mult noroc, președintele Universității Cluj păstrând în continuare tăcerea.

„Nu înțeleg că asta s-a putut întâmpla cu cineva, iar acel cineva să fiu eu. Ca după atâția ani de activitate, așa cum a fost, mai frumoasă, mai puțin frumoasă, să rămân pe drumuri, să fiu pe undeva omul care fuge să-și caute undeva un refugiu” – Remus Câmpeanu, legendă „U” Cluj


CITEȘTE PE LARG: După o viață în slujba Universității Cluj, legendarul Remus Câmpeanu este trădat de oamenii care i-au promis încredere!

Ultimele Stiri
abonare newsletter