Actualitate

Clujenii ies în stradă la „Marșul pentru Păduri”

Clujenii se vor intâlni duminică, 03 NOIEMBRIE la Monumentul Memorandiștilor pe Bvd. Eroilor (“la “clopot”) de unde vor porni într-un marș pentru păduri.

Prin acest marș, clujenii vor să atragă atenția în primul rând asupra defrișărilor ilegale precum și asupra consecințelor acestora.

„Dacă lucrurile continuă așa, în câțiva ani vom avea o Românie fără păduri, fără aer curat și patrimoniu natural. Cele mai vaste păduri virgine din Europa și speciile rare cu care am conviețuit până acum vor dispărea dacă interesele meschine și goana după profit imediat prevalează. Asaltul asupra zonelor împădurite alimentează anual piața neagră și fenomenul corupției cu miliarde de lei smulse din moștenirea noastră comună. Aceste câștiguri murdare nasc violență, dezbină comunități și plantează neîncredere în țesutul social. Spunem STOP tăierilor ilegale! Ieșim în stradă pentru a cere Ministerului Apelor și Pădurilor să modernizeze urgent SUMAL (Sistemul automat de Urmărire a Materialelor Lemnoase).  Vrem protecția reală a pădurilor seculare și a biodiversității pe care o găzduiesc! Vrem ca revendicările să fie priorități zero pentru orice nou Ministru al Pădurilor!”, au transmis organizatorii marșului.


”Marșul pentru Păduri” din Cluj-Napoca se desfășoară solidar cu ”Marșul pentru Păduri” din București organizat de Greenpeace, Agent Green și Declic în aceeași zi.
”Marșul pentru Păduri” va avea loc în solidar și în alte orașe precum Brașov, Iași, Londra.

 

abonare newsletter