Actualitate

Grevă spontană la Salina Ocna Dej, zeci de mineri refuză să intre în subteran

Circa 100 de angajați ai Salinei Ocna Dej și-au întrerupt activitatea, luni dimineață, protestând pentru faptul că nu-și primesc voucherele de vacanță.

Grevă spontană la Salina Ocna Dej, zeci de mineri refuză să intre în subteran, sursă foto: captură video dejeanul.ro Grevă spontană la Salina Ocna Dej, zeci de mineri refuză să intre în subteran, sursă foto: captură video dejeanul.ro

Angajații salinei care lucrau în schimbul 1 au întrerupt spontan activitatea, nemulțumiți fiind că nu primesc voucherele de vacanță în valoare de 1.450, respectiv 2.080 de lei. Potrivit minerilor, acestea trebuiau primite încă din luna august, însă încă așteaptă o întâlnire cu conducerea societății pentru a soluționa problema.

Directorul Salinei Ocna Dej, Ovidiu Moldovan, a declarat că „speră să se ajungă la rezolvarea problemelor în urma negocierilor”, potrivit Mediafax. Ionuț Man, liderul de sindicat de la Salina Ocna Dej, a precizat că, în momentul de față, se poartă discuții cu cei din conducere, confirmând faptul că nu se lucrează, conform dejeanul.ro.


„Este un protest spontan ca urmare a nemulţumirii oamenilor pentru neacordarea voucherelor de vacanţă. Oamenii au întrerupt lucrul, livrările, tot. Deocamdată, protestul continuă, aşteptăm pe cineva din conducerea societăţii. Nu ştiu dacă oamenii vor protesta şi în altă zi”, a precizat Ionuț Man.

Salina Ocna Dej este o veche unitate minieră din Ocna Dejului, specializată pe extracţia sării geme în stare solidă. Momentul ales de mineri pentru a protesta este unul în care cererea de sare, în special pentru drumuri, este extrem de mare, întrucât firmele de deszăpezire își completează deja stocurile pentru iarna ce se anunță.

Ultimele Stiri
abonare newsletter