Actualitate

FOTO Fenomen „meteo” ciudat în Dâmbul Rotund. Unii clujeni ard cu voioșie gunoaiele

Seară de seară, locuitorii din cartierul clujean Dâmbul Rotund se confruntă cu aceeași problemă supărătoare.

De la lăsarea toamnei, serile sunt un coșmar pentru plâmânii clujenilor din Dâmbul Rotund, care nu mai suportă fumul gros ce se înalță spre cer. Problema a fost semnalată de Gabriela, o clujeancă mâhnită de faptul că, deși este interzis, unii cetățeni ard în continuare nestingherit mizeriile.

„Doresc să semnalez faptul că, de la lăsarea toamnei, în cartierul Dâmbul Rotund din Cluj-Napoca persistă un «fenomen meteo» ciudat... Deși de la distanță ar părea că e permanent ceață, noi, cei care locuim aici, știm că de fapt mai multe persoane și firme înainte de lăsarea serii incendiază gunoaie, frunze și poate chiar alte substanțe foarte periculoase, fapt ce generază un fum insuportabil!”, se arată în mesajul Gabrielei, trimis redacției Monitorul de Cluj.


„Practic, nu mă pot plimba cu copilul, nu pot usca haine, nu pot deschide geamul să aerisesc casa.... iar cei care așteaptă în trafic la barieră sunt de asemenea intoxicați. Asta în timp ce unele autorități, precum «Poliția» Locală sau Garda de Mediu par a fi foarte nepăsătoare la poluarea cetățenilor”, mai scrie clujeanca, care a atașat și câteva fotografii cu fumul gros care pune stăpânire peste cartier.

Potrivit precizărilor de pe site-ul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, „cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, asigurând supravegherea permanentă a arderii și stingerea jarului după terminarea activității”.


„Autoritățile administrației publice locale au obligația prevăzută de lege de a reglementa și verifica modul de respectare a condițiilor de utilizare a focului deschis și fumatul pe teritoriul localităților pe care le administrează”, se mai arată în comunicatul Primăriei privind regulile referitoare la arderea resturilor vegetale, gunoaielor și deșeurilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter