Actualitate

Un camion încărcat cu rumeguș și crengi a luat foc pe centura Apahida-Vâlcele

O autospecială pentru stins incendii a intervenit, joi după-masă, în jurul orei 15:30, ca urmare a unui incident în care un autocamion a luat foc în timp ce se afla în mers pe varianta Apahida-Vâlcele.

Un camion încărcat cu rumeguș și crengi a luat foc pe centura Apahida-Vâlcele, sursă foto: ISU Cluj Un camion încărcat cu rumeguș și crengi a luat foc pe centura Apahida-Vâlcele, sursă foto: ISU Cluj

Potrivit ISU Cluj, șoferul autocamionului a reușit să țină flăcările sub control cu un stingător până la sosirea pompierilor, astfel încât acestea nu s-au extins la alte elemente ale autotrenului. A fost afectat de ardere doar un singur un ornament de la roata motorului.

Cel mai probabil, acesta s-a aprins din cauza efectului termic de la toba de eșapament, iar șoferul a evitat prin acțiunea sa promptă extinderea flăcărilor la camion și încărcătura acestuia, ce consta în resturi vegetale, respectiv rumeguș de arbori și crengi, transmit pompierii clujeni.


„Vă rugăm să ne sprijiniți în popularizarea importanței mijlocelelor de primă intervenție care sunt obligatorii în cazul autovehiculelor puse în circulație, precum și pentru cunoașterea modului corect de folosire a acestora”, se arată într-un mesaj transmis de ISU Cluj.

abonare newsletter