Actualitate

Emil Boc a testat prima platformă de colectare selectivă cu acces pe bază de cartelă

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a dat în folosință, miercuri, prima platformă subterană pentru colectarea selectivă a deșeurilor cu acces pe bază de cartelă.

Emil Boc a testat prima platformă de colectare selectivă pe baza de cartelă, sursă foto: captură video Facebook Emil Boc Emil Boc a testat prima platformă de colectare selectivă pe baza de cartelă, sursă foto: captură video Facebook Emil Boc

Platforma pe bază de cartelă face parte din proiectul-pilot demarat de Primărie pentru 12 puncte gospodărești din municipiu, la care sunt arondate 33 asociații de proprietari. Edilul a testat modul de funcționare al acestui sistem la platforma subterană de pe strada Observatorului, nr. 11.

„De astăzi (n.red. miercuri) punem în funcțiune la Cluj-Napoca punctele gospodărești cu acces pe bază de cartelă. Astfel, colectarea selectivă va fi făcută de fiecare cetățean cu o cartelă. Punctul gospodăresc este închis, iar pe baza cartelei va avea acces să depună (n.red. deșeurile) pe fracțiile menționate. Va apropia cartela de punctul respectiv, va ridica pubela, va introduce deșeul, va apăsa. Punctul gospodăresc rămâne deschis circa 30 de secunde, după care se închide din nou”, a explicat Boc procedura, într-un clip postat pe pagina sa de Facebook.


Proiectul presupune instalarea unui sistem de acces pe bază de cartelă pentru persoanele arondate punctului gospodăresc, care permite de asemenea monitorizarea și avertizarea cu privire la gradul de umplere al containerelor, pentru intervenții prompte din partea operatorului de salubritate, transmite municipalitatea.

„Acest proiect-pilot cuprinde mai multe asociații de proprietari din Cluj-Napoca, obiectivul nostru este ca toate asociațiile să fie dotate cu puncte gospodărești cu acces pe bază de cartelă. Asociațiile de proprietari pe care le-am invitat vor primi, începând de astăzi (n.red. miercuri), cartelele necesare, iar firma de specialitate va colecta selectiv, cu mașini speciale, pe fracțiile menționate special”, a mai precizat edilul.


Până la finalul lunii octombrie, vor fi funcționale toate cele 12 puncte gospodărești testate în această primă etapă. Practic, vor beneficia de sistem 33 de asociații de proprietari arondate, cu un număr mediu de 150 de utilizatori. „Punctele gospodărești vor fi dotate cu camere de luat vederi. Este un alt mod de a ne arăta respectul nostru față de clujeni, oferindu-le condiții civilizate, europene”, a punctat Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter