Actualitate

Succes RĂSUNĂTOR la Walking Month 2019! Peste 976 mil. de pași și aproape 420.000 de lei pentru prima ambulanță socială din Transilvania

Aproape 700 de echipe, peste 3.100 de participanți și peste 976 milioane de pași: cifrele fabuloase ale unei ediții reușite la Walking Month!

Succes RĂSUNĂTOR la Walking Month 2019! Peste 976 mil. de pași și aproape 420.000 de lei pentru prima ambulanță socială din Transilvania, sursă foto: Walking Month Succes RĂSUNĂTOR la Walking Month 2019! Peste 976 mil. de pași și aproape 420.000 de lei pentru prima ambulanță socială din Transilvania, sursă foto: Walking Month

Ajunsă la cea de-a cincea ediție, competiția Walking Month, organizată la Cluj-Napoca în fiecare an, a luat sfârșit. Nu mai puțin de 694 de echipe înscrise, adică 3.115 de participanți au pus umărul la un proiect care – pe lângă stilul de viață activ și sănătos – și-a propus să strângă fonduri pentru prima ambulanță socială din Transilvania. O unitate mobilă, pe roți, care va merge în comunitățile izolate și greu încercate din mediul rural.

Marți seară, la sediul Betfair, cei mai activi concurenți și cele mai determinate echipe și-au ridicat premiile puse la dispoziție de companiile care au sprijinit Walking Month 2019. Unii s-au ales cu bilete la Electric Castle, alții cu abonamente și vouchere pentru fel și fel de servicii în Cluj-Napoca. Împreună, concurenții de anul acesta au parcurs peste 976 de milioane de pași! Primarul Emil Boc a transmis și el un mesaj video de felicitare de la Bruxelles, declarând că Walking Month este „un proiect de suflet al clujenilor”.


Echipele Fight4Crown (6.776.889 pași), Non Stop (5.821.766 pași) și Pingu Team (5.038.765 pași) au completat podiumul celor mai active echipe din acest an. La individual, Livia Szigyarto a fost campioana absolută, cu peste 2.032.000 de pași făcuți de una singură! Merită de apreciat faptul că la concurs s-au înscris și persoane cu dizabilități, cu deficiențe de auz sau vedere, care au pus și ele umărul la cumpărarea ambulanței sociale.

Punctul culminant al serii a fost momentul în care s-a anunțat că, anul acesta, la Walking Month 2019, s-au strâns 419.946,31 de lei, adică peste 88.000 de euro pentru ambulanța socială!, un record absolut. Mai departe, proiectul „Ambulanței sociale” va fi dezvoltat de asociația „Hans Spalinger” (AHS), un ONG înființat la Cluj-Napoca în 2004, care oferă servicii educaționale copiilor cu dizabilități severe, în parteneriat cu Beard Brothers, care a mobilizat mii de voluntari în acțiuni comunitare ce au servit întregului oraș.


„Pas cu pas, s-au făcut milioane de pași și tot atâtea fapte bune. În această seară (n.red. marți), i-am premiat pe campioni, conform clasamentului. Dar fiecare e un campion pentru noi și vă mulțumim de 3.114 ori! Mulțumim tuturor pentru recordurile stabilite în acest an. În următoarele zile, revenim cu mai multe despre o ediție care ne va rămâne în suflet. Acum, e momentul să sărbătorim: felicitări tuturor!”, este mesajul organizatorilor Walking Month 2019.

CITEȘTE ȘI: Walking Month Cluj-Napoca 2019 strânge fonduri pentru prima ambulanță socială din Transilvania

Ultimele Stiri
abonare newsletter