Actualitate

Primăria promite sistem modern de irigație antivandalism în două parcuri din Cluj-Napoca

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea a confirmat aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea parcului din Piața Ștefan cel Mare.

Primăria promite sistem modern de irigație antivandalism în două parcuri din Cluj-Napoca Primăria promite sistem modern de irigație antivandalism în două parcuri din Cluj-Napoca

În prezent, spațiul din spatele Teatrului Național este un parc cu arbori îmbătrâniţi, cu mobilier urban învechit – aparate de joacă pentru copii, bănci, coşuri de gunoi, gard metalic, care nu mai prezintă nicio estetică urbană. Parcul reprezintă un deficit de spaţiu verde, iar Primăria doreşte ca parcului să îi fie redat aspectul modern. Valoarea totală estimată a proiectului este de 15 milioane de lei (fără TVA), durata de execuție fiind de 12 luni.

„Practic, acest parc va fi redat comunității, va avea un aspect modern, prin care vrem să creem un cadru prielnic pentru recreere, să poată fi organizate chiar evenimente de mici dimensiuni. Vom elimina arborii și arbuștii degradați, îi vom înlocui cu alții, vom pune gazon acolo unde se impune. Vom pune plante perene noi, se vor schimba băncile, va fi iluminat public modern, cu proiectoare pentru anumite zone. Vom moderniza și aleile de intrare și acces în parc, va fi un singur acces auto motorizat, doar pentru mașinile de intervenție, va fi acces pentru biciclete”, a promis Tarcea, într-o emisiune la Radio România Cluj.


Potrivit viceprimarului, o noutate în modernizarea parcului cu „aspect dezolant” din centrul Clujului va fi dotarea acestuia cu un sistem de irigație modern antivandalism. Un astfel de sistem va fi montat și în Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

„Și în parcul mare urmează să instalăm un sistem modern de udare, acest proiect va dura minim 6 luni, astfel încât să nu perturbe activitatea acolo. Vor fi lucrări specifice, să putem avea zonă verde pe o perioadă cât mai lungă a anului”, a mai precizat Dan Tarcea.


CITEȘTE PE LARG: Parcul cu „aspect dezolant” din centrul Clujului va fi reabilitat cu 3,8 mil. €!

Ultimele Stiri
abonare newsletter