Actualitate

Tânăr de 16 ani, adus la psihiatrie la Cluj după ce și-a BĂTUT educatorii

Doi angajaţi ai Centrului de plasament din oraşul Beclean (jud. Bistrița-Năsăud), un bărbat şi o femeie, au fost agresaţi de un tânăr de 16 ani, internat în respectiva unitate.

Tânăr de 16 ani, adus la psihiatrie la Cluj-Napoca după ce și-a agresat educatorii la centrul de plasament, sursă foto: bistriteanul.ro Tânăr de 16 ani, adus la psihiatrie la Cluj-Napoca după ce și-a agresat educatorii la centrul de plasament, sursă foto: bistriteanul.ro

Evenimentul s-ar fi petrecut duminică seara, după ce tânărul ar fi revenit în centru în urma unei învoiri. Pe numele acestuia a fost depusă o plângere la poliţie pentru lovire şi ameninţare.

„Avem o plângere depusă ieri (n.red luni) de un bărbat de 49 ani, cu privire la faptul că ar fi fost agresat de un tânăr internat în centru, de 16 ani. Alaltăieri seara (n.red. duminică) s-ar fi întâmplat incidentul. Noi facem cercetări pentru lovire şi ameninţare”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb.


Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bistriţa-Năsăud a demarat, la rândul său, o anchetă în acest caz, a confirmat directorul adjunct al instituţiei, Crina Andreica.

„Am fost informată de şeful de centru că, duminică seara, în urma unei altercaţii cu un tânăr din Centrul de plasament de la Beclean, doi educatori au fost agresaţi fizic. Direcţia a demarat o anchetă în acest sens, urmează să vedem ce s-a întâmplat. Cei doi colegi educatori s-au prezentat astăzi (n.red. marți) la Medicina Legală, pentru a-şi scoate certificate medico-legale. Tânărul a mai creat anumite probleme, dar în afara centrului, la şcoală. Educatorii încă nu au dat nicio declaraţie exactă, să spună contextul în care s-a întâmplat, doar că tânărul a fost învoit în afara centrului şi, după ce s-a întors în centru, a recurs la aceste gesturi”, a declarat Crina Andreica.


După eveniment, tânărul a fost transportat cu un echipaj SMURD la Secția de Psihiatrie Infantilă a Spitalului de Copii Cluj-Napoca, pentru tratament psihiatric.

Ultimele Stiri
abonare newsletter