Actualitate

Tineri scriitori clujeni, premiați la un concurs internațional de literatură

În weekendul ce tocmai a trecut a avut loc finala a celei de-a XVIII-a ediție a concursului internațional de literatură Vox Napocensis.

Tinerii scriitori clujeni au demonstrat că sunt talentați, luând aproape toate premiile, la toate categoriile. La concurs au putut participa toți tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani la Festivalul Internațional de Creație Literară pentru Tineret ,,Vox Napocensis“.

Festivalul Internațional Literar Studențesc „Vox Napocensis”, desfășurat în perioada 18-20 octombrie 2019, la Păltiniș, a reunit cei mai talentați tineri și studenți care și-au înscris creațiile lor literare în cele patru secțiuni: poezie, proză, teatru și manuscris. Aflat la cea de-a XVIII-a ediție, sub semnul majoratului, evenimentul coordonat de Marutoiu Victor Constantin, referent cultural al Casei de Cultură a Studenților și președinte al Cenaclul Literar Vox Napocensis - Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, continuă să sprijine, inspire și promoveze tinerii aspiranți spre o carieră literară sau pur și simplu pasionați de arta scrisului. Marele trofeu al acestei ediții - Marele Premiu ”Petru Poantă” - i-a fost acordat lui Andrei Dullo, secțiunea Manuscris.


„Finala festivalului internațional Vox Napocensis a reușit să aducă cele mai bune texte din toate edițiile și a concentrat o scriitură foarte bună, de o calitate deosebită a conceptelor literare. A fost un simulacru de frumos, bine și inspirație, ce a subliniat cu adevărat atingerea unei vârste de majorat literar. A fost o bucurie împărtășită care a însuflețit pe acești tineri cu adevărat merituoși, pe care, sperăm, să-i regăsim în decursul istoriei literare românești viitoare”, a spus Victor Constantin Măruțoiu.

Manuscrisele câștigătorilor vor fi publicate.


Premiile festivalului

Premiul „Aurel Turcuș” pentru manuscris: Dan Florea


Premiul special pentru manuscris: Bianca Tămaș

Premiul special al juriului: Iulian Coțofană


Premiul „Vox Napocensis”: Adriana Lăcătuș

Premiul „Mihail Sebastian” pentru teatru: Dan Florea


Premiul pentru poezie „Teohar Mihadaș”: Valeriu Nichitean

Premiul „Vasile Sav” pentru poezie: Larisa Florea

Premiul „Emil Isac” pentru poezie: Alex Neguran

Premiul „Valentin Tașcu” pentru poezie: Iulian Coțofană

Premiul „Bazil Gruia” pentru poezie: Alexandra Cheroiu

Premiul „Ioan Oarcăsu” pentru poezie: Raluca Vlaicu

Premiul „Ioan Sepelea” pentru poezie: Radu Cora

Premiul „Ioan Arcaș” pentru poezie: Monica Sfârlea

Premiul „Alexandru Vlad” pentru proză: Alex Neguran

Premiul „Mihai Dragolea” pentru proză: Raluca Vlaicu

Premiul „Florentina Florescu” pentru proză: Oana Vrânceanu

Premiul „Lucian Pop” pentru proză: Oana Stuparu

Mențiuni speciale: Monica Sfârlea și Alexandra Cheroiu

 

abonare newsletter