Actualitate

Noapte NEAGRĂ la penitenciarul din Arad

Un poliţist de 46 de ani a fost găsit împuşcat în Penitenciarul Arad, în noaptea de sâmbătă spre duminică, când era de serviciu, o anchetă fiind în desfăşurare.

Noapte neagră la penitenciarul din Arad Noapte neagră la penitenciarul din Arad

Corpul neînsufleţit a fost găsit de către colegi în jurul orei 04:00, în Postul Control 2 al unităţii. Poliţistul decedat era angajat în sistemul penitenciar din anul 1999, iar colegii spun că şi-a îndeplinit „cu responsabilitate şi profesionalism atribuţiile de serviciu”.

„Personalul penitenciarului a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, la sosirea echipajului medical fiind constatat decesul. Concomitent, a fost informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Arad, în vederea efectuării cercetărilor specifice la faţa locului”, precizează un comunicat de presă remis, duminică, de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.


Conform sursei citate, „poliţiştii de penitenciare sunt evaluaţi psihologic periodic, precum şi ori de câte ori este necesar, ultima evaluare psihologică fiind efectuată, în cazul de faţă, la data de 6 noiembrie 2018”. Cauzele şi împrejurările producerii acestui eveniment vor fi stabilite de organele de cercetare penală abilitate.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a preluat cazul, iar procurorii merg pe varianta sinuciderii cu arma din dotare. „A fost deschis un dosar pentru determinarea sau înlesnirea sinuciderii. Poliţistul a folosit pistolul din dotare, model Carpaţi de calibru 7,65 mm”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, procurorul Dan Ursu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter