Actualitate

Primarul din Florești anunță „ample schimbări” în transportul public. Autobuz până în Mărăști?

Primarul comunei Florești, Horia Șulea susține că, în perioada imediat următoare, locuitorii din Florești se vor bucura de o revitalizare a transportului public de persoane.

Primarul din Florești anunță „ample schimbări” în transportul public. Autobuz până în Mărăști? Primarul din Florești anunță „ample schimbări” în transportul public. Autobuz până în Mărăști?

„Pentru a veni în întâmpinarea floreștenilor și a asigura condiții de călătorie cât mai bune floreștenilor, în perioada imediat următoare vor avea loc ample schimbări în transportul public de persoane. Acestea se datorează atât apartenenței UAT Florești la SC CTP SA, din postura de acționar, cât și excelentei colaborări pe care administrația locală floreșteană o are cu cei din conducerea administrativă a CTP și cu administrația locală din municipiu”, dezvăluie Șulea.

Primarul din Florești susține că proiectele de transport în Zona Metropolitană Cluj (ZMC) trebuie „discutate, analizate și implementate în comun”, de „toți actorii implicați”. Concret, Șulea discută despre prelungirea unor curse până în centrul municipiului Cluj-Napoca și despre introducerea unor noi linii spre cartierele încă neacoperite direct, cum ar fi Grigorescu.


„De asemenea, pentru curse cât mai rapide și confortabile, ne aflăm în discuții avansate cu cei de la CNAIR / DRDP (administratorul DN1) și cu cei de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Cluj pentru a găsi o modalitate de introducere (în regim alternativ sau pe diferite tronsoane orare ori alte variante) a benzilor dedicate pentru transport public pe Avram Iancu / DN1. Astfel, se conturează curse rapide (grație benzilor dedicate) și confortabile (datorită florei ultramoderne a CTP, flotă care circulă în întreaga ZMC, de exemplu, ruta Florești – Mărăști”, mai afirmă Șulea.

Dacă unii localnici din Florești au salutat ideea lui Horia Șulea, alții au venit cu alte propuneri pentru a ușura transportul comun. „Dacă se va lua în calcul că și la ieșirea dinspre Luna de Sus sunt călători și dacă ar fi autobuzele la fel de dese ca și M26, care merge doar la ANL, da, ar fi excelent. Altfel... vor fi privilegiați doar unii”, avertizează Florentina M.


„O rută directă până la Gară, una până în Mărăști și una în Zorilor ar rezolva multe nemulțumiri și ar ajuta multă lume”, susține Alexandra M, în timp ce Andrea D. Solicită, pentru început, prelungirea orarului pentru linia M24:

„Bine ar fi dacă M24 ar circula din oră în oră și seara. Sau măcar să fie la 20:30, unii lucrează până la 20:00 și nu au cum să ajungă să îl prindă pe cel de 20:00. Nu avem cu ce ajunge acasă, cei din capătul satului, doar cu M22, care te lasă la Il Millaneze. Și dacă s-ar circula și sâmbătă și duminică, alții lucrează și în weekend și merg pe jos până la următoarea stație”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter