Actualitate

O nouă ediție a Marșului Bicicliștilor, în acest weekend

Sâmbătă, 19 octombrie 2019, se va desfășura la Cluj-Napoca o nouă ediție a Marșului Bicicliștilor Clujeni (a 145-a din seria lunară începută în septembrie 2007 în continuarea celei anuale începute de CCN în 1998).


Sunt invitați toți clujenii care au bicicletă. Întâlnirea participanților va fi în Piața Unirii, începând cu ora 10:45. Startul efectiv al marșului va fi puțîn după ora 11:00, urmând să dureze circa o ora și jumătate.

Traseul vizează de această dată zona centrală și pericentrala și periferia cartierelor Mărăști și Gheorgheni, cu plecare și final în Piața Unirii. Concret, traseul este: Piață Unirii - Bd.Eroilor - p-ta A.Iancu - Cl.Dorobanților - str. A. Suciu - str. S.Albini - bd. N.Titulescu - p-ta T.CIpariu - p-ta St. cel Mare - str. A. Iancu - str. Universității - p-ta Unirii - str. Memorandumului - str. V. Alecsandri - str. Card.I.Hossu - str.G.Coșbuc - Parcul Central S.Bărnuțiu - str. Emil Isac - str.Petru Maior - p-ta L.Blaga - str.Napoca - p-ta Unirii.

Este o nouă ocazie de întâlnire, cunoaștere și pedalare în comun a bicicliștilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autorităților locale, publicului și presei de nevoia promovării utilizării bicicletei că mijloc cotidian de transport în oraș, componentă esențială a mobilității urbane durabile și alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală.

„Participanții își exprimă din nou îngrijorarea față de lipsa de progres în domeniul infrastructurilor biciclistice, după o lungă stagnare fiind reluată realizarea de noi piste, dar tot cu grave deficiențe calitative, iar problemele la cele vechi nefiind rezolvate, de la lățimea insuficenta la lipsa de continuitate și de spații laterale de siguranță, de la prezența diverselor obstacole la marcaje și indicatoare rutiere lipsa, neclare sau greșit amplasate, ce pun în pericol bicicliștii și alți participanți la traficul rutier”, au transmis oranizatorii.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter