Actualitate

Sute de absolvenţi de medicină au protestat la Cluj faţă de amânarea examenului de rezidenţiat

Aproximativ 200 de absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj-Napoca au protestat, miercuri, faţă de amânarea examenului de rezidenţiat şi cer stabilirea unei date clare pentru acesta.

Protestatarii au purtat măşti chirugicale şi pancarte cu mesaje precum "Vrem să profesăm, nu vrem să plecăm", "Cerem 8 decembrie o certitudine", "Am dorit puţin respect în acest sistem defect, noi am vrea să fie bine, dar politica ne ţine".

"Se ştia că trebuie acest examen de multă vreme şi avem nevoie să se stabilească o dată clară pentru susţinerea rezidenţiatului. Este dificil să încercăm să ne concentrăm în situaţii de genul acesta, în loc să folosim timpul pentru a studia şi pentru a ne pregăti. Ne vedem puşi în situaţia în care să cerem o dată clară pentru a putea susţine examenul, fiind anormal şi chiar umilitor pentru noi să fim amânaţi la nesfârşit", a spus unul dintre organizatorii protestului, Mihai Oprea.


Examenul de rezidenţiat de anul acesta s-a amânat pentru data de 8 decembrie, a anunţat, în urmă cu două săptămâni, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Examenul ar fi trebuit să aibă loc pe data de 17 noiembrie. Amânarea a fost motivată prin faptul că la Ministerul Educaţiei nu a fost numit un ministru sau un ministru interimar care să semneze actele normative necesare pentru organizarea concursului.

În acest an, la rezidenţiat vor fi scoase la concurs 4.710 locuri.

abonare newsletter