monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Până unde merge nesimțirea? Un clujean, prins în flagrant în timp ce arunca gunoiul în pădure

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Protecția Mediului au sancționat contravențional o persoană din cauza gestionării necorespunzătoare a deșeurilor.

Până unde merge nesimțirea? Un clujean, prins în flagrant în timp ce arunca gunoiul în pădure

Aceasta s-a ales cu o amendă în valoare de 2.000 lei, conform HCL nr. 191/2009, din cauză că a transportat, fără plasă de protecție, deșeuri electrocasnice și resturi provenite din construcții, informează reprezentanții Primăriei.

Inițial, persoana în cauză a încercat să se debaraseze de deșeuri în pădurea Hoia, însă fapta sa a fost filmată de un clujean. Ulterior, contravenientul nu a recunoscut faptul că a vrut să arunce acele deșeuri și le-a reîncărcat în mașină, transportându-le la Pata Rât.


„Precizăm faptul că pe parcursul acestui an, polițiștii locali au depistat peste 600 de depozitări necontrolate de deșeuri de mari dimensiuni (rezultate din construcții, voluminoase, din plastic și componente de mașini), iar valoarea sancțiunilor aplicate depășește 900.000 lei. Ca măsură complementară pentru săvârșirea unor astfel de fapte s-a dispus igienizarea zonelor pe cheltuiala persoanelor implicate. Sancțiunile au fost aplicate în conformitate cu HCL 191/2009 și OUG 195/2005, privind protecția mediului”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Astfel de incidente au avut loc atât în oraș, în parcuri și zone verzi, aferente asociațiilor de locatari, cât și în zonele limitrofe ale municipiului.