Actualitate

Daniel David anunță că va candida la funcția de rector al UBB

“Am să-mi depun candidatura pentru rectoratul UBB”, a anunțat în urmă cu puțin timp Daniel David, prorector pe cercetare al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

“Nu vreau să duc lupte și campanii la limită”, afirmă profesorul de psihologie clinică și psihoterapie, care precizează că speră “la o susținere și o acceptare largă din partea comunității UBB (colegi și studenți)”.

Alegerile pentru funcția de rector vor avea loc pe 3 martie 2020 la Universitatea Babeș-Bolyai.

“Pentru mine a fi rectorul UBB nu este o miză de carieră, ci o oportunitate de a servi o universitate/comunitate cu un trecut fabulos, cu un prezent dinamic și cu un potențial mare de exprimat în viitor“, scrie Daniel David, pe blogul său.
 
Acesta precizează că nu vrea să ducă “lupte și campanii la limită“, ci “sper la o susținere și o acceptare largă din partea comunității UBB (colegi și studenți). Simt că UBB are un potențial extraordinar care așteaptă să se exprime, dar că numai cu o astfel de susținere largă putem face acest lucru; altfel, poziția de rector devine mai mult o galonare personală, iar eu am fost mereu alergic la concentrarea puterii și la ‘măriri’ instituționale“.

“Toți rectorii UBB de după 1989 au avut un profil academic care a combinat obligatoriu componenta științifică cu cea cultural-umanistă, sigur, la unii dominând componenta științifică (Ionel Haiduc), iar la ceilalți componenta cultural-umanistă, fără însă ca una să lipsească. Profilul meu academic, deși are o componentă puternică cultural-umanistă/socială prin formarea de bază (venind dinspre psihologie), înclină totuși spre profilul științific, bazat pe o specializare în psihologie clinică/experimentală. De aceea este important pentru mine să pot transmite colegilor că înțeleg, respect și susțin specificul tuturor domeniilor academice din UBB și că multiculturalitatea UBB nu este de negociat“, afirmă David.

Ultimele Stiri
abonare newsletter