Actualitate

Festivalul SoNoRo XIV DaDa revine la Cluj-Napoca cu un program extins

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului SoNoRo va avea loc între 1 - 17 noiembrie 2019, în București, Sibiu și Cluj-Napoca.

Festivalul SoNoRo vine anul acesta în Cluj-Napoca cu un program extins, de șase concerte, între 13 și 17 noiembrie, în locuri cu tradiție ca Banca Națională a României, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Casa Boema și Biserica Reformată Calvină, dar și în spații noi, precum Casa Libertății Religioase și Casa Memorială Sigismund Toduță.

Anul acesta, Festivalul va purta numele DaDa și va fi dedicat puternicei energii creatoare a fenomenului dadaist, inițiat la începutul secolului XX, în Zürich, de un grup de artiști europeni, organizat în jurul scriitorului de origine română Tristan Tzara.


„La cea de-a XIV-a ediție dorim să transformăm Festivalul SoNoRo într-un manifest dadaist, să aducem această energie creatoare în spațiile de concert, unde revenim în fiecare an: splendidul sediu al Băncii Naționale din Cluj-Napoca, Biserica Reformată sau Aula Universității Babeș-Bolayi, însă ne propunem să surprindem publicul și cu spații noi, în care muzica de cameră va suna neconvențional și poate chiar neobișnuit, dar convingător. Așadar, invităm publicul clujean în locuri precum Casa Boema, o clădire de patrimoniu de la 1800, Casa Libertății Religioase, ridicată în secolul XV, singura construcție din oraș cu elemente intacte renascentiste şi gotice, și Casa memorială Sigismund Toduță, în care compozitorul clujean a trăit timp de 30 de ani. Prin programul ales, vom invita publicul să asculte altfel muzica – mai atent, dar și mai ludic, cu mai mult umor –, vom experimenta în stil dadaist, îmbogățind repertoriul clasic, prin crearea unui colaj muzical autentic și insolit”, declară Răzvan Popovici, directorul Festivalului SoNoRo.

Biletele și abonamentele la festival se pot achiziționa de pe site-ul Eventbook (https://sonoro.eventbook.ro ), de la cinematograful Florin Piersic şi din librăriile Humanitas și Cărturești. Abonamentele se pot achiziționa la prețul de 200 de lei.


Abonamentul pentru Cluj-Napoca include următoarele concerte: CABARET VOLTAIRE la Banca Națională a României Sucursala Cluj, miercuri, 13 nov., ora 19:00, SOAP OPERA la Casa Boema, joi, 14 nov., ora 19:00, DA, DAAA!!! la Casa Libertății Religioase, vineri, 15 nov. și FINALE: FROM DAWN TILL DUSK  la  Universitatea Babeș-Bolyai,  Auditorium Maximum, duminică, 17 nov.

Ultimele Stiri
abonare newsletter