Actualitate

Trupa de teatru clujeană Imago, premiată la un festival național

În perioada 10 – 12 octombrie 2019, la Bușteni s-a desfăşurat cea de-a XV-a ediţie a Galelor Teatrului Studenţesc „Seri în lumea Thaliei”, eveniment la care a participat și trupa de teatru studențesc Imago, din Cluj-Napoca.

Teatrul Liber „Imago” al Casei de Cultură a Studenților Cluj Napoca a participat la Gala care a avut loc la Bușteni cu spectacolul de teatru-dans „Via Animae sau Calea unui nou născut”, regizat de Maria Rădulescu.
Spectacolul clujenilor se pare că a fost pe placul juriului, fiindcă s-au întors acasă cu cinci premii.

Premiul pentru actor în rol principal – Locul 3 – Alexandru Mihnea Nechita;
Premiul pentru cea mai bună actriță dansatoare - Dia Teodora Ana Horea;
Premiul pentru cel mai bun actor dansator – Andrei Mihai Bărbos;
Spectacolul „Via Animae sau Calea unui nou născut” a luat atât premiul pentru regie coregrafică, cât și cel pentru originalitate.

Spectacol de teatru-dans „Via animae sau calea unui nou-născut, dorește să treacă, cu ajutorul muzicii, a mișcărilor coordonate și a costumelor tradiționale, din punct de vedere folcloric, prin drumul parcurs de om de la „curiosul început până la tragicul final”. Maria Rădulescu s-a ocupat atât de scenariu cât și de regie.

Teatrul Liber Imago funcționează de 21 de ani, timp în care sute de tineri au trecut prin sala Casei de Cultură a Studenților (CCS).
În anul 1998, la iniţiativa a doi studenţi entuziaşti, ia fiinţă trupa IMAGO. În toamna aceluiaşi an, pe scena CCS Cluj-Napoca se joacă primul lor spectacol: Aşteptându-l pe Arlecchino, un teatru-colaj după texte din commedia dell’arte, Slawomir Mrozek şi Samuel Bekett.
21 de ani mai târziu, Imago continuă să primească noi membri, să pună în scenă spectacole și să participle la festivaluri și concursuri.

 

Etichete: premii teatru imago
Ultimele Stiri
abonare newsletter