Actualitate

Elevul care a căzut prin balustrada scărilor la școală a murit la un spital din Cluj-Napoca

Băiatul de 13 ani, care în urmă cu o săptămână a căzut prin balustrada scărilor la şcoala din oraşul Năsăud la care învăţa, de la o înălţime de aproximativ opt metri, a decedat miercuri dimineaţă la spitalul din Cluj-Napoca unde fusese internat.

Informaţia a fost confirmată de către şefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bistriţa-Năsăud, Delia Rus, având în vedere că acest copil era instituţionalizat de aproape opt ani, alături de cei şase fraţi ai săi.

Delia Rus a precizat că de înmormântarea băiatului se vor ocupa direcţia pe care o conduce şi Centrul pentru protecţia copilului Năsăud.


"În jurul orei 11, am fost anunţaţi şi noi de către şeful centrului de la Năsăud că a decedat. Era instituţionalizat din 2011, din 15 noiembrie. El mai are încă şase fraţi: unul în adopţie, unul în plasament familial, unul în Centrul de plasament de tip familial pentru copii cu dizabilităţi de la Bistriţa şi ceilalţi sunt tot cu măsură de protecţie la casa de tip familial Năsăud. De înmormântare, se vor ocupa Centrul pentru protecţia copilului Năsăud şi DGASPC Bistriţa-Năsăud. Încă nu ştiu să vă dau mai multe detalii raportat la data înmormântării, pentru că au plecat colegii la spital, la Cluj, pentru ridicarea trupului de la Medicina Legală. Dumnezeu să îl ierte! Este regretabil", a declarat Rus, miercuri.

Având în vedere decesul copilului, poliţiştii vor schimba încadrarea juridică a dosarului penal deschis săptămâna trecută, din vătămare corporală din culpă în ucidere din culpă.


În data de 2 octombrie, băiatul de 13 ani a fost rănit grav după ce a căzut de la etajul al doilea, prin balustrada scărilor, la Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Năsăud.

La faţa locului a intervenit o ambulanţă, care l-a preluat pe elev pentru a-l transporta la Centrul de Primiri Urgenţe Năsăud, după care acesta a fost transferat cu un elicopter SMURD la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter