Actualitate

Avionul implicat în tragedia aviatică de la Lvov, surprins în august pe pista Aeroportului Cluj

Cinci persoane au pierit, iar alte trei au ajuns în stare gravă la spital după ce un avion cargo de tip Antonov An-12 a aterizat forțat, vineri dimineață, în apropierea aeroportului din Lvov, Ucraina.

Avionul de talie mică a ajuns la sol la mai puțin de 1,5 kilometri de pista aeroportului, fără să ia foc, au precizat serviciile de urgență ucrainene. În imaginile surprinse după impactul tragic, avionul care aparținea companiei Ukraine Air Alliance apărea cu o aripă avariată, în condiții de ceață densă. Acesta venea de la Vigo (Spania) și se îndrepta spre Istanbul (Turcia).

Ministrul ucrainean al Infrastructurii, Vladislav Kriklii a precizat, pe Facebook, că aterizarea de urgență a fost efectuată deoarece avionul și-a epuizat carburantul, fapt confirmat și de șeful Serviciului Migraţional de Stat al Ucrainei, Maxim Sokoliuk. Cursa ar fi trebuit să aterizeze în Lvov pentru a se reaproviziona, însă înainte de aterizare, în jurul orei locale 07:00, a dispărut de pe radar.


Interesant este faptul că, în urmă cu doar câteva săptămâni, avionul de tip sovietic Antonov An-12 (UR-CAH), construit în anul 1968, a aterizat și pe pista Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj! În data de 30 august 2019, din avion a fost debarcată o încărcătură de peste 3.900 kg, în fotografia atașată articolului aeronava fiind surprinsă chiar pe pista aeroportului clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter