monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Emil Boc nu ar mai vrea să fie încă o dată prim-ministru

Primarul Clujului, Emil Boc a fost premier al României între 2008 și 2012. Edilul a declarat însă recent că nu ar vrea să mai fie prim-ministru pentru încă un mandat.

Edilul Clujului, prezent într-un interviu la postul de radio Digi FM, a spus că nu ar mai merge să fie prim-ministru.

"Nu. Nu, mulțumesc. A fost o onoare pentru mine să pot servi țara în vremuri grele. Am făcut-o cu cea mai bună credință", a răspuns Emil Boc la întrebarea "Ați mai merge să fiți prim ministru?".


Boc a afirmat că, în această funcție, a luat măsuri de austeritate, știind că acestea vor afecta cariera sa politică, însă le este recunoscător clujenilor, care, prin alegerea sa în funcția de primar, "i-au oferit o șansă uriașă".

"Nu am făcut ce am vrut eu. Cine și-ar dori măsuri de austeritate? Nu pentru asta se construiește omul politic. Am luat acele măsuri conștient că nu voi mai rămâne în politică, pentru că am realizat ce impact vor avea și mi-am zis că ăsta mi-e sfârșitul, deși clujenii mi-au oferit apoi această șansă uriașă de a arăta că mai putem face lucruri bune împreună. Trebuia, însă, atunci, să ținem țara pe linia de plutire și pe drumul corect, pe când nimeni nu ne mai băga în seamă în plină triplă criză a datoriilor suverne ale statelor. Am făcut economic ceea ce a trebuit, împreună cu președintele de atunci al țării, Traian Băsescu...", a mai spus Boc.