Actualitate

Medicii și iubitorii de natură din Cluj-Napoca, în doliu după tragedia din Piatra Craiului

Salvamontiştii au intervenit, sâmbătă, pentru salvarea unei femei şi a unui bărbat căzuţi într-o râpă în timp ce participau la maratonul Piatra Craiului, în zona Dâmbovicioara, judeţul Argeş.

Medicii și iubitorii de natură din Cluj-Napoca, în doliu după tragedia din Piatra Craiului Medicii și iubitorii de natură din Cluj-Napoca, în doliu după tragedia din Piatra Craiului

Potrivit ISU Argeş, la locul evenimentului au fost găsite două persoane: o femeie în stop cardio-respirator, pentru care s-au făcut manevre de resuscitare de către Salvamont, respectiv un bărbat conștient, dar cu ambele picioare fracturate. Pe timpul transportului către spital, starea de sănătate a bărbatului s-a agravat, acesta intrând în stop cardio-respirator. Din păcate, nici femeia şi nici bărbatul nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarați decedați.

Bărbatul decedat în timpul Maratonului Pietrei Craiului avea 39 de ani şi era din Cluj-Napoca, a informat ulterior ISU Argeş. Edy Klocek era de profesie medic și muncea de ceva vreme în Anglia, la Nuffield Hospital, după ce a lucrat anterior la Spitalul Municipal Cluj-Napoca. Edy era un împătimit al naturii, iubea muntele, așa cum se vede și în fotografiile sale impresionante și, ironia sorții, tocmai muntele îndrăgit i-a adus și sfârșitul cumplit. A căzut în gol de la o înălțime de circa 70 de metri, în prăpastia Marele Grohotiș.


„Salvamontul a intervenit pentru recuperarea bărbatului, care încă era în viaţă. Ulterior, ambele persoane au fost declarate decedate. Până în acest moment a fost identificat numai bărbatul – 39 de ani, din Cluj-Napoca”, se arăta într-un comunicat inițial al ISU Argeş. Ulterior, anchetatorii au aflat că cealaltă victimă a nefericitului accident este o femeie de 45 de ani, din județul Harghita. Cei doi participau la maratonul cu plecare şi sosire în Zărneşti, judeţul Braşov, şi traseu pe creasta Pietrei Craiului, la startul căruia s-au aliniat peste 600 de concurenți.

„Regret cu multă durere pierderea unui om si medic de valoare! Odihnește-te în pace!”, „Alergare lină spre lumina veșnică, prieten drag. Condoleanțe!” sau „Nu pot să cred... Mi s-a umplut sufletul de tristețe... Un om deosebit cu suflet mare... încercând să ducă la final o misiune aleasă, de a ajuta și salva vieți... Adio, prietene drag, adio, coleg devotat, drum lin spre cer!” sunt doar câteva dintre mesajele pline de durere ale celor care l-au cunoscut și apreciat pe Edy Klocek.

Ultimele Stiri
abonare newsletter