Actualitate

Elev căzut de la etajul II al școlii, transportat cu elicopterul SMURD la Cluj-Napoca

Un elev de clasa a 5-a de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Năsăud (jud. Bistrița-Năsăud) este în stare gravă, fiind transportat de urgență la Cluj-Napoca.

Elev căzut de la etajul II al școlii, transportat cu elicopterul SMURD la Cluj-Napoca Elev căzut de la etajul II al școlii, transportat cu elicopterul SMURD la Cluj-Napoca

Potrivit managerului Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, dr. Muzsi Annabella, băiatul a fost găsit conștient, cu funcții vitale, dar somnolent și cu multiple traumatisme. El ar fi căzut de la o înălțime de circa 8-10 metri, etajul II al clădirii școlii, scrie timponline.ro.

Ținând cont de antecentele sale medicale, suferind în trecut o operație pe cord, elevul a fost transportat cu elicopterul SMURD de la spitalul din Năsăud la UPU-Pediatrie Cluj-Napoca. Se pare că victima locuiește la centrul de plasament din Năsăud și ar fi căzut în timp ce se juca în pauză, după ce s-a dat pe balustradă.


„M-a sunat doamna directoare, mi-a spus că era pauză, urmează să vadă unde era profesorul de serviciu. (...) Din momentul în care copilul a intrat în curtea școlii, trebuie asigurate condiții: să nu cadă nimic peste ei, să nu se lovească, profesorii să fie între ei, trebuie organizat serviciul pe școală corespunzător și sunt direct răspunzători cei care aveau responsabilitatea respectivă”, declarat pentru presa bistrițeană Camelia Tabără, inspector școlar general din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.


„Noi nu putem da sancțiuni, că așa e statutul. Toate sancțiunile se dau în forurile interioare, conform Statutului Personalului Didactic. În școală trebuie să facă o comisie internă, să cerceteze. Fiind pauză, pe acel coridor trebuia să fie un profesor de serviciu, în momentul în care a văzut că s-a urcat pe balustradă, să-l ia de acolo. Intrările, scările se supraveghează, fiindcă se îmbulzesc și se îmbrâncesc, în curte trebuie să fie profesor de serviciu”, a mai spus aceasta.

Ultimele Stiri
abonare newsletter