Actualitate

Primăria cumpără 200 de puncte gospodărești îngropate: „Crește colectarea selectivă!”

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea a dezvăluit că Primăria a finalizat licitația pentru achiziția a 200 de puncte gospodărești îngropate.

Primăria cumpără 200 de puncte gospodărești îngropate: „Va crește gradul de colectare selectivă!” Primăria cumpără 200 de puncte gospodărești îngropate: „Va crește gradul de colectare selectivă!”

În timp ce unii clujeni se plâng încă de faptul că nu dispun de puncte gospodărești adecvate pentru colectarea selectivă, reprezentanții Primăriei se laudă că au semnat un contract de achiziție și vor cumpăra sute de puncte gospodărești moderne. 50 dintre acestea sunt date deja în lucru, a dezvăluit Tarcea, care a promis că municipalitatea va extinde programul în toate cartierele din Cluj-Napoca.

„Am reușit să finalizăm licitația pentru punctele gospodărești îngropate. Este vorba despre 200 de puncte, s-a semnat deja contractul de achiziție, primele 50 de puncte sunt date în lucru. (...) Vom pune în toate cartierele Clujului încă 50 de puncte îngropate, în prima etapă, apoi vom extinde până la 200. Până acum avem 78 de puncte gospodărești îngropate, 8 sunt în lucru din prima etapă și prima licitație”, a precizat viceprimarul, la Radio România Cluj.


Printre locațiile enumerate de Tarcea se numără străzile Mogoşoaia nr. 3, Horea nr. 47, Tăbăcarilor nr. 11, Ion Meşter nr. 6, Almaşului nr. 10, Fântânele nr. 55, Oltului nr. 36, Mestecenilor nr. 5, Horea nr. 96-106, Eremia Grigorescu nr. 1, Constantin Brâncuşi nr. 202, Lunii, Slănic, Plopilor sau Mamaia. Viceprimarul este ferm convins că noile puncte gospodărești vor spori eficacitatea colectării selective la nivelul municipiului, de care clujenii, dar și primarul Emil Boc sunt profund nemulțumiți.

„Odată cu montarea acestor puncte gospodărești, cu siguranță că va crește și gradul de colectare selectivă. Ele (n.red. punctele) sunt deja pe patru fracții, vom putea să facem o colectare mai eficientă. Sunt cu capacitate limitată, dar urmează să stabilim frecvența de ridicare, în funcție de necesitățile din teren. Aici ne-ar ajuta foarte mult solicitările, telefoanele din partea cetățenilor, îi încurajez să ne trimită aceste informații pentru a ști cât de des să colectăm”, a mai punctat Tarcea.


Viceprimarul are un mesaj și pentru clujenii nemulțumiți că nu au fost amplasate punctele gospodărești promise, fiind obligați să arunce gunoiul la vechiile tomberoane. De asemenea, Tarcea le reamintește cetățenilor că deșeurile electronice, precum frigiderele, mașinile de spălat sau computerele uzate vor putea fi lăsate la cele patru puncte la nivelul municipiului (str. Bucium, Sala Sporturilor, baza Brantner și în Zorilor, în spatele blocurilor de pe str. Observatorului nr. 107-109), precum și în ultima sâmbătă a lunii, gratuit, la punctele gospodărești.

„Dacă aveți o adresă exactă, voi putea să verific. Sunt unele zone în care avem anumite probleme legate de proprietate, nu avem proprietatea și nu putem amplasa (n.red. puncte gospodărești). Căutăm soluții și încercăm să vedem cum putem rezolva!” – Dan Tarcea, viceprimar Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter