Actualitate

România este în topul țărilor unde elevii de gimnaziu învață cel puțin două limbi străine

Potrivit datelor Eurostat, 95% dintre elevii români din clasele V-VIII învață cel puțin 2 limbi străine.

Curriculumul românesc prevede că prima limba modernă este predată începând din clasa pregătitoare, iar a doua limbă modernă este predată începând din clasa a V-a.

Cel mai bine în topul Eurostat stă Luxemburg, însă Eurostat precizează că deși limbile oficiale de aici sunt franceza, germana și luxemburgheza, în această statistică franceza și germana sunt considerate “limbi străine”.


Pe locul al doilea în top este Finlanda – cu 99 la sută dintre elevi care învață măcar două limbi străine la școală; pe locul al treilea este Italia – cu 97%, pe locul al patrulea este Grecia – cu 96%, iar locul cinci este împărțit de România, Malta și Estonia – cu 95% dintre elevii de gimnaziu care învață la școală cel puțin două limbi străine.

La polul opus, pe ultimele locuri se află Ungaria – 6% dintre elevi învață cel puțin două limbi străine la școală, Austria – 8%, Irlanda – 11% și Bulgaria – 15%.


Cele mai studiate limbi străine din Uniunea Europeană sunt engleza (97,9%), franceza (33,4%), germana (23,3%), spaniola (16,9%), rusa (2,5%) și italiana (1,3%).

Ultimele Stiri
abonare newsletter