Actualitate

Studenții clujeni alocă un buget între 100 și 200 de euro doar pentru chirie

Peste jumătate dintre studenţii (55%) aflaţi în căutarea unei locuinţe în chirie au un buget lunar de 100 - 200 de euro, iar majoritatea sunt în căutarea unei garsoniere, reiese dintr-un studiu realizat de către reprezentanţii unei platforme imobiliare online.

Conform datelor centralizate de OLX Imobiliare, cei mai mulţi studenţi care au participat la realizarea studiului locuiesc în chirie (87%), în cămin (8%) sau cu familia (3%). În acelaşi timp, principalele oraşe în care aceştia studiază sunt: Bucureşti (20%), Iaşi (15%), Cluj-Napoca (13%), Braşov (8%) şi Timişoara (7%).

Întrebaţi ce îi împiedică să locuiască în chirie, majoritatea studenţilor care stau în cămin s-a referit la costurile mari (86%), dar şi la faptul că e mai distractiv să stea în cămin (6%). De asemenea, cei care locuiesc alături de familie au declarat că nu stau în chirie tot din cauza costurilor mari (86%) şi din cauza responsabilităţilor implicate de acest tip de locuire (11%).


În ceea ce priveşte bugetele alocate pentru închirierea unei locuinţe, cercetarea OLX arată că peste jumătate dintre cei chestionaţi au spus că pot aloca un buget lunar de 100-200 euro (55%). Pe locul doi s-au situat cei care vor să aloce 201-300 euro pentru chiria lunară (23%), urmaţi de cei care au un buget sub 100 euro (15%). Pe de altă parte, 7% dintre aceştia sunt dispuşi să aloce un buget de peste 301 euro pentru chiria lunară.

Etichete: chirie studenti euro
abonare newsletter