Actualitate

8 ani pentru Parkingul Hașdeu. Stadiul lucrărilor

Construirea unui parking nou în Hasdeu a fost anunțată în campania electorală pentru alegerile locale din 2012.

Primăria se laudă că a demarat construcţia a nu mai puţin de 13 parkinguri în cartiere şi în zona centrală. Patru din ele vor fi inaugurate anul viitor. Primarul Emil Boc promite patru noi parkinguri până în septembrie 2020. Este vorba de două parkinguri pe strada Primăverii și alte două pe Mogoșoaia și în Hașdeu, care, potrivit primarului, vor fi inaugurate peste un an. Aceste parkinguri vor oferi aproape 1.300 de locuri de parcare.

Edilul Clujului a vizitat șaniterul viitorului Parkig Hașdeu, care urmează să ofere 320 locuri de parcare.


Parkingul se realizează în Complexul Studențesc Hașdeu, pe strada Păstorului nr. 67-69, iar termenul de finalizare al acestuia este luna august 2020.

Potrivit unei postări pe Facebook, primarul Emil Boc spune că “în acest moment se desfășoară următoarele lucrări la fundațiile speciale: lucrări de forare, armare și betonare la piloții sub radier, se montează cofrajele la grinda coronament, lucrări de piconare capete piloți, se execută forarea ultimilor 4 piloți de incintă”.


Parkingul va avea un nivel de subsol, 2 niveluri de demisol, parter, 3 etaje supraterane, terasă și 320 de locuri de parcare dintre care: 6 pentru persoane cu dizabilităţi şi 10 pentru maşini electrice, plus 4 locuri motociclete/mopede şi 11 locuri pentru biciclete.

Construcția este realizată pe o suprafață de 1476,80 mp, iar valoarea totală a investiției este de 23,7 milioane lei fără TVA.


În prezent, miile de studenţi cazați în campusul studenţesc beneficiază doar de 76 de locuri de parcare.

Demersurile pentru realizarea parkingului au început în aprilie 2012 între primarul interimar de atunci, Radu Moisin şi conducerea universităţii. Atunci, Moisin estima că lucrările ar putea demara în toamna lui 2012 sau începutul lui 2013.


Atât primarul Emil Boc, cât şi viceprimarul Dan Tarcea, susţin că municipalitatea a demarat în această perioadă construcţia a nu mai puţin de 13 parkinguri în cartiere şi în zona centrală. Este vorba, pe lângă parkingurile Primăverii nr. 20 și nr. 8, de parkingurile Hasdeu, Mogoșoaia, Trotuşului, Albac, Azuga, Gheorghe Dima, Sighișoarei, parkingul de la Oncologie, parkingul subteran din Piaţa Cipariu sau parkingul privat pe strada Avram Iancu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter