Actualitate

Prognoza ANM. Cum va fi vremea până pe 6 octombrie

Regimul termic se va menţine, în general, în limite normale pentru această perioadă din an, la nivelul întregii ţări, valorile termice de peste zi ajungând până la 22-23 de grade Celsius, în timp ce vor apărea şi precipitaţii slabe spre moderate cantitativ, reiese din prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 23 septembrie - 6 octombrie.

În Transilvania, în cea mai mare parte a intervalului celor două săptămâni, valorile termice diurne vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime de 18 - 21 de grade, în medie regională. Minimele nocturne vor fi, în special în prima săptămână, mult mai ridicate decât în intervalul ce s-a încheiat, local peste cele climatologic specifice, cu 8 - 12 grade, mediat regional. Pentru perioada 29 septembrie - 2 octombrie este estimată o creştere a temperaturilor diurne, ce pot fi chiar şi peste norma perioadei, în timp ce în cursul nopţilor se vor înregistra valori apropiate de normal. Ulterior acestui interval de timp, se estimează o uşoară răcire a vremii. Probabilitatea pentru apariţia ploilor va fi relativ ridicată, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ, doar pentru perioada 26 - 27 septembrie fiind posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

Vremea la munte


La munte, regimul termic nu va avea variaţii semnificative pe parcursul primei săptămâni de prognoză şi va fi apropiat de cel normal în această perioadă din an. Ziua, vor fi valori de 8 - 15 grade, iar pe parcursul nopţilor temperaturi uşor negative vor fi doar la altitudini de peste 2.000 de metri. După uşoara încălzire din perioada 29 septembrie - 1 octombrie, sunt estimate temperaturi în scădere către finalul celor două săptămâni de prognoză. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în mare parte a intervalului de referinţă, dar cu precădere în perioada 24 - 27 septembrie şi în jurul datei de 30 septembrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter