Actualitate

Hoți de lemne în Hoia-Baciu, demascați de voluntari: „Vrem patrule ale Poliției Locale!”

Horea Petrehuș, șeful corpului de voluntari de la Garda de Mediu, a dat pe mâna poliției clujene alți hoți de lemne pe care i-a descoperit, duminică, în apropierea Pădurii Hoia-Baciu.

Furt de lemn în Hoia-Baciu, demascat de voluntari: „Vrem să vedem patrule ale poliției locale!” Furt de lemn în Hoia-Baciu, demascat de voluntari: „Vrem să vedem patrule ale poliției locale!”

Horea Petrehuș, co-inițiator al petiției „Opriți tăierile abuzive din Pădurea Hoia-Baciu” alături de Alex Surducan și deputatul independent Adrian Dohotaru, cere intervenția administrației Boc pentru ca Pădurea Hoia-Baciu să rămână, cu adevărat, o pădure de protecție pentru clujeni, mai ales că 300 de hectare din ea țin de Cluj-Napoca, din care 50 de hectare în intravilan și peste 250 în extravilanul municipiului.

„Duminică, 22 septembrie, am constatat un furt de arbori din Pădurea Hoia-Baciu. Am anunțat poliția și Direcția Silvică Cluj, care au acționat prompt. Așteptăm implicarea concretă a Primăriei Cluj-Napoca în cazuri de genul acesta, ea fiind principalul beneficiar prin zona de agrement care oferă Pădurea Hoia-Baciu cetățenilor Clujului. Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor (n.red. Gheorghe Mihăilescu) încurajează colaborarea silvicultorilor cu toate instituțiile statului și ONG-urile de profil pentru o pază cât mai bună și o gestionare cât mai durabilă a pădurilor României”, a declarat Horea Petrehuș.


„Vrem ca administrația Boc să ceară planuri de amenajament proprietarilor cât mai restrictive în ceea ce privește tăierea pădurii și să existe o colaborare reală între Primărie, Direcția Silvică și ONG-urile de mediu care au lansat cea mai mare petiție locală. Asta e cu atât mai important cu cât proprietarii privați fac presiuni ca din toamnă să se taie din pădure”, avertizează deputatul Adrian Dohotaru.

Acesta susține că au existat mai multe promisiuni din partea autorităților locale, însă nu s-a rezolvat nimic. Tocmai din acest motiv, petiția rămâne activă. „O depunem doar când Primăria Cluj acceptă să se întâlnească cu, noi, inițiatorii petiției, și toți factorii implicați”, dezvăluie deputatul independent de Cluj. În ce constă implicarea Primăriei? „Vrem să vedem patrule ale poliției locale ca să diminuăm furturile!”, afirmă Adrian Dohotaru.


CITEȘTE ȘI: DEFRIȘĂRI și drum forestier ILEGAL în Hoia-Baciu? Ocolul Silvic Cluj, prins în CONFLICTUL dintre ecologiști și proprietarii de păduri

Ultimele Stiri
abonare newsletter