Actualitate

Ei sunt noii agenți de poliție! O tânără a bifat cea mai mare medie de absolvire din istoria Școlii „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca

9,90 este cea mai mare medie de absolvire din istoria Școlii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

Media a fost obținută de agentul de poliţie Adriana Bodiș, din județul Maramureș, șeful celei de a XVI-a promoții. La festivitatea de acordare a gradului profesional promoției noiembrie 2018 – septembrie 2019, de vineri, 20 septembrie, au luat parte 296 de noi agenți de poliție, dintre care 134 de fete și 162 de băieți.

La festivitate au participat adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliție Carmen Camelia Țuicu, ÎPS Andrei, arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, subprefectul județului Cluj, Ioan Alin Danci, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, dar și numeroși reprezentanți ai structurilor de ordine publică locale și județene, precum și parteneri educaționali ai școlii clujene de poliție.


Absolvenții se vor prezenta la sediul unității unde au fost repartizați peste 10 zile, în data de 30 septembrie 2019. Cei 296 de agenți au fost pregătiţi pentru specializarea Ordine Publică. Înfiinţată în 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum 16 serii de elevi și a inițiat în carieră trei serii de cursanți, reprezentând peste 4.200 de agenţi de poliţie.

„Am participat astăzi la ceremonia de absolvire a unei noi promoții din cadrul Școlii de Agenți de Poliție «Septimiu Mureșan» din Cluj-Napoca. Momentul festiv marchează debutul în viața profesională pentru 296 de tineri agenți de poliție. Cu această ocazie, am transmis tinerilor absolvenți un mesaj de felicitare, în numele comunității clujene, și am subliniat importanța nobilei misiuni pe care aceștia o au: să asigure respectarea legii și siguranța cetățenilor.


Jurământul polițienesc statuează importanța respectării Constituției, a drepturilor și libertăților cetățenești, iar viitorii agenți de poliție trebuie să fie garanția respectării și implementării acestora. Vă doresc mult succes în viața profesională și pe toate celealte planuri!”, a declarat primarul Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter