Actualitate

Tot mai mulţi români se îndreaptă spre maşinile electrice! Programul RABLA PLUS, un adevărat succes

Programul Rabla Plus, cel care este destinat maşinilor electrice, va ajunge la un număr de peste 2.000 de solicitări în acest an.

România beneficiază de una dintre cele mai mari bonificaţii din Europa la achiziţionarea unei maşini elecetrice, în cuantum de 45.000 de lei, în funcţie de autovehiculul nou achiziţionat.

Conform dealerilor auto, cererea este una mult mai mare faţă de anii trecuţi şi reprezintă un pas uriaş înainte pentru industria auto din România. În acest moment, Administraţia Fondului pentru Mediu derulează două programe de infrastructură privind montarea instalaţiilor de încarcare a maşinilor electrice.


Programul Rabla Plus oferă doritorilor de mașini 100% electrice posibilitatea de a plăti doar o parte din prețul vehiculului. Mai exact, clienții pot merge direct la dealer pentru a solicita subvenția de 10.000 de euro acordată pentru cumpărarea unei mașini electrice sau pot reduce și mai mult costul ducând la unitățile de colectare un automobil mai vechi de opt ani. În acest al doilea caz, la suma de 10.000 de euro oferită de stat se adaugă circa 1.350 de euro (6.500 lei), bani oferiți în componenta „Rabla Clasic”. În acest caz, din prețul total al unui autoturism electric, nu mai puțin de 11.350 de euro ar fi plătiți cu bani de la bugetul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

Ultimele Stiri
abonare newsletter