Actualitate

Victoria URIAȘĂ a lui Vlad pentru copiii bolnavi: „Muntele mi-a dat voie să termin cursa!”

Clujeanul Vlad Crișan-Pop s-a întors cu bine în România din Italia, de la Tor des Géants, bifând o victorie gigantică pentru copiii de la MagiCAMP.

Victoria lui Vlad pentru copiii bolnavi: „Muntele mi-a dat voie să termin cursa!” Victoria lui Vlad pentru copiii bolnavi: „Muntele mi-a dat voie să termin cursa!”

Din 436 de alergători la start, 225 au abandonat, doar 211 ajungând la finish. Vlad s-a clasat pe locul 154, după ce a terminat cursa de 130 km în 41 de ore și 41 de minute. Clujeanul a alergat cu scopul de a strânge bani pentru proiectul „100 de burse educaționale pentru 100 de copii cu afecțiuni oncologice din tabăra MagiCAMP”, în valoare totală de 600.000 lei.

TOR130 a avut startul pe 10 septembrie, la ora 21:00, din comuna Gressoney St. Jean, situată la o altitudine de 1.385 m, și a avut o urcare puternică până la 2.600 m, la Refugiul Grand Tournalin. Valea Aosta este spectaculoasă, trecând prin zone splendide, precum Col Nannaz (2.773 m), Col des Fontaines (2.696 m), Fenêtre d’Ersaz (2.290 m), Col de Vessonaz (2.794 m), Col der Champillon (2.709 m) și ultima urcare, la Col de Malatra (2.925 m).


La start, Vlad s-a așezat la coada grupului cu steagul tricolor și tricoul MagiCAMP, avansând treptat, pas cu pas. Totul a mers bine până la punctul de control Oayce. Acolo a dormit o oră, a mâncat și a pornit spre Col de Brison (2.480 m). Pe drum, Vlad a început să vomite tot ce avea în stomac și să aibă halucinații. Trunchiurile de copaci au început să prindă forme de animale, rădăcinile copacilor să devină șerpi, astfel a pornit o luptă între minte și corp. În ciuda tuturor greutăților întâmpinate, amintirile alături de fetele de la camera curcubeu și a clipelor frumoase din tabăra MagiCAMP l-au ajutat să-și regăsească puterea de a merge mai departe.

Clipele de la echitație, distracția de la piscină sau curajul copiilor din parcul de aventură l-au determinat să nu renunțe. Pentru că urcările erau lungi și grele, a început să numere 500 de pași, după care să facă o pauză de câteva secunde. A ajuns la Saint Rhemy en-Bosses (1.519 m) într-o stare mai gravă, iar medicul i-a spus că este alergerea lui, dacă dorește să continue. Fie este dus la ambulanță și conectat la perfuzii, fie merge mai departe, dar pe propria răspundere. A decis să continue cursa pentru că a considerat că durerea lui nu se compară cu durerea pe care copiii o simt la chimioterapie sau radioterapie!


Cuvintele soției l-au motivat!

La Col de Vessonaz (2.794 m), Vlad a sunat-o pe soția sa, Raluca, doar pentru a-i asculta vocea și a primi putere să meargă mai departe. „Hai, că poți!”, acestea au fost cuvintele care au rezonat în mintea lui Vlad și au devenit mantra care l-a ajutat pas cu pas. Aceleași cuvinte le-a auzit și în parcul de aventură unde copiii cu afecțiuni oncologice se încurajau unii pe alții atunci când unui copil îi era frică să continue sau dorea să renunțe pe traseu, crezând că nu mai poate continua.

De la Saint Rhemy en-Bosses (1.519 m), a urmat ultima urcare până la Col de Malatra (2.925 m), iar pe culmea cea mai înaltă, Vlad a ridicat brațele spre cer și a strigat de fericire pentru că greul a trecut. A urmat o coborâre de 5 ore până la finish, în Courmayeur. La ultimii pași prin oraș a fost întâmpinat de copii de la grădiniță, care i-au strigat „Forță!”, „Bravo!”, „Mai ai un pic!” și nu în ultimul rând de oameni pe care nu ii cunoștea, dar care l-au felicitat și l-au încurajat.


Vlad a scos tricolorul și cu tricoul galben din tabăra MagiCAMP a trecut linia de finish în aplauzele sutelor de oameni prezenți. A semnat pe panoul galben de la finish cu „Vlad Pop MagiCAMP România” și a primit medalia alături de tricoul învingătorilor. Bucuria de la finish a șters toate durerea de pe traseu. Vlad a alergat la Tor des Geants 130 km, D.N. 12.000, dar asta nu e tot! Clujeanul urmează să alerge 620 km la 6633 Arctic Ultra 2020, tot pentru MagiCAMP.

Tu ce ai face dacă copilul tău ar fi bolnav? Si tu poți dona pentru educația copiilor cu cancer AICI!


CITEȘTE ȘI: VICTORIE pentru clujeanul Vlad Crișan la capătul celui mai DUR maraton din lume!

Ultimele Stiri
abonare newsletter