Actualitate

27.000 de spectatori la WonderPuck 2019, recital internațional pe străzile Clujului

Cea de-a treia ediție a Festivalului stradal WonderPuck a reunitla finalul săptămânii trecute un total de peste 27.000 de spectatori în cele trei locații ale evenimentului: Piața Unirii, Piața Muzeului și curtea Castelului Bánffy de la Bonțida.

27.000 de spectatori la WonderPuck 2019, recital internațional pe străzile Clujului și la Bonțida 27.000 de spectatori la WonderPuck 2019, recital internațional pe străzile Clujului și la Bonțida

Personaje fantastice au pus stăpânire timp de trei zile pe străzile din centrul Clujului și curtea castelului din Bonțida. Copii, părinți, turiști și trecători și-au făcut mii de fotografii cu dragonul violet, cu Puck, țestoasa uriașă sau statuile din materiale reciclabile din Piața Unirii, s-au bucurat de momente interactive cu artiștii și au urmărit cu sufletul la gură acrobațiile pe bicicletă ale italienilor de la Duo Kaos.

Cele două piețe au devenit neîncăpătoare în timpul spectacolelor de pe cele patru scene din Cluj-Napoca și s-au transformat în decoruri de basm în timpul spectacolului cu foc al Companiei de Teatru de Animație și Evenimente „Mag” din București și al show-ului fantastic al Companiei Close-Act din Olanda. Cele două piețe au fost conectate prin spectacole itinerante, precum „Plimbărețul Errabundo Pelele (susținut de Compania Titeres Eranntes din Spania) sau „Circul pe roți” (al artiștilor de la Mikropódium din Ungaria).


Au fost prezentate spectacole de teatru, stand-up comedy, show-uri de foc, concerte, acrobații, baloane și magie.Copiii și adulți s-au bucurat până seara târziu de ateliere de confecționat măști, semne de carte, origami, cărți zburătoare, olărit, păpușărie la paravan, de nutriție sănătoasă, face painting sau jonglerie.

Copiii inimoși au renunțat la premiile câștigate

O noutate în acest an a fost vernisarea în locații a unor expoziții de artă. În Piața Unirii a fost prezent Florin Marc, creatorul țestoasei uriașe și al celebrului dragon, în Piața Muzeului, Oana Pop a expus fotografii într-un dialog cu Lavinia Anca Pop, creatoarea păpușilor enigmatice plasate minunat în ferestrele din piață, totul sub privirile iscoditoare ale ochilor supradimensionați creați de artista Elena Ilaș. Măștile artistei Kalló Angéla, expuse la Castelului Bánffy sunt fotomontaje realizate din imagini documentare ale castelului surprinse în ultimul sfert de veac.


Zeci de copii s-au bucurat de premiile celor două tombole organizate în cadrul festivalului. Un moment deosebit, plin de emoție, o adevărată lecție de solidaritate oferită de copii a avut loc în timpul extragerilor câștigătorilor de la Bonțida, constând în cinci calculatoare. Unul dintre micii câștigători a renunțat la premiul câștigat, motivând că și fratele său a câștigat unul, iar un altul a făcut același gest pentru că avea deja acasă un calculator. Pentru ambele calculatoare s-au mai extras alte bilete din urnă. La tombola din Piața Unirii au fost oferite premii cum ar fi ghiozdane, un sejur pe litoralul bulgăresc sau o călătorie Cluj-Istanbul, ambele pentru întreaga familie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter