Actualitate

Se cer grădinițe, dar avem la Cluj educatori? Municipalitatea încearcă să facă față cererilor pentru creșe și grădinițe

Municipalitatea clujeană încearcă să facă față numărului mari de cereri de înscriere la grădinițe și la creșe. Însă se pune problema dacă există suficient personal care să ocupe locuri de muncă în viitoarele instituții care urmează să fie ridicate.

În momentul de față se lucrează la o nouă creșă în cartierul Mănăștur, iar municipalitatea promite că se lucrează intens pentru a rezolva situația copiilor care rămân fără loc la creșă.

„Următoarea creșă, de pe Grigore Alexandrescu, numărul 47A este în execuție. Tocmai s-a turnat planșeul peste primul etaj. Va avea două etaje și un etaj redus. Va avea șase grupe de elevi, sală de masă, sală de joacă, deci există interes și se construiește. Problema este că e prea mare necesarul astăzi. Despre creșa de pe Grigore Alexandrescu se estimează că în toamna anului 2020 va fi gata. Acolo vor mai încăpea câțiva copii”, a spus Mihaela Suciu, consilier local.


Din fericire, la Cluj nu există probleme cu personalul specializat.

„Personal există. În permanență sunt absolvenți de liceu pedagogic. Deci personalul pentru creșă există, personal calificat există. Cluj-Napoca nu se poate plânge că nu are. Eu cred că indiferent câte creșe s-ar face, câte ar fi posibil să se facă, tot vom găsi personal. Dacă nu am găsi în Cluj-Napoca, sunt cei care vor să vină din exterior. De asemenea, avem și UBB-ul. Sunt o mulțime de absolvenți de facultate în domeniul pedagogic, deci nu există această problemă. Se va vedea la Florești, că în perioada următoare se va face selecția personalului pentru creșă și sunt convinsă că va fi concurență mare”, a adăugat consilierul local.

abonare newsletter