Actualitate

Clujul se află în top 10 în Europa în ceea ce privește numărul de autobuzele electrice

Compania de Transport Public Cluj-Napoca a pus, joi, în circulație încă 20 de noi autobuze electrice. Astfel, Cluj-Napoca a devenit orașul cu cele mai multe autobuze electrice din România și în primele 10 orașe din Uniunea Europeană.

Autobuzele vor circula pe liniile 47, 44, 24, 33, 32 și 30.

Acestea sunt restul celor 41 de autobuze electrice, pe care municipalitatea a anunțat că le va achiziționa în acest an. Dintre acestea, 11 au fost achiziționate din fonduri elvețiene, iar restul de 30 au fost achiziționate prin fonduri UE.


Potrivit primarului Emil Boc, Clujul e în top 10 orașe din Europa în ceea ce privește numărul de mijloace de trasport în comun electrice pe cap de locuitor, alături de localități din Olanda, Danemarca și Germania.

„Este cea mai mare flotă de autobuze electrice din România și în primele 10 din Uniunea Europeană. Mă refer la numărul de autobuze eletrice raportat la numărul de locuitori. De asemenea, pot să vă spun că municipiul Cluj-Napoca are jumătate din flota de transport electrică. Asta înseamnă tramvaie, troleibuze, autobuze electrice și vom extinde în continuare această flotă”, a sps Boc.


De asemenea, edilul a precizat că mai urmează să fie achiziționate 50 de troleibuze și 24 de tramvaie.

abonare newsletter