Actualitate

Se lucrează în zonele din Gheorgheni unde au fost garaje FOTO

Primăria Cluj-Napoca a dispus demolarea garajelor de pe 18 platforme din cartierul Gheorgheni, localizate pe străzile adiacente Bulevardului Nicolae Titulescu.

„Am identificat şi am monitorizat toate platformele de garaje din zona Titulescu, sunt 42 de platforme de garaje, dar din păcate, doar pentru 18 dintre ele situaţia a fost clară din punct de vedere juridic, de aceea doar pentru acestea am trimis somaţiile. Sunt 508 garaje pe aceste platforme, din care ieri mai erau în picioare 180. Proprietarii aveau obligaţia să îşi demoleze garajele”, a spus Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Viceprimarul Dan Tarcea a punctat cu altă ocazie că sunt prevăzute 7 parkinguri în zona Gheorgheni, primul dintre acestea fiind o premieră la nivelul municipiului. Planul autorităților locale este să dubleze măcar numărul locurilor de parcare după demolarea garajelor existente acum.


„Sunt 510 garaje pe care vrem să le desființăm. Facem verificările terenurilor de sub garaje, pentru a vedea dacă sunt sau nu revendicate, ori dacă sunt procese pe rol. Dacă există revendicări, nu vom putea amenaja parcările până la soluționarea problemelor. Toate parcările desființate au fost relocate pe strada Voltaire (n.red. după amenajarea benzii dedicate pentru autobuze pe Bulevardul Nicolae Titulescu). Pe Titulescu avem un PUZ de regenerare urbană, am avut săptămâna aceasta o întâlnire cu proiectanții, pentru a vedea stadiul acestuia. Avem prevăzută 7 parkinguri în acea zonă, avem suprafețele de teren cuprinse între 1.200–3.500 mp. Nu ne propunem ca, dacă pe o platformă au fost 70 de garaje, să creăm sute de locuri de parcare, este suficient să le dublăm”, a declarat Tarcea, la un post de radio local.

Viceprimarul a reconfirmat că primul parking care va fi construit va fi în cartierul Gheorgheni, pe strada Liviu Rebreanu. Acesta pare inspirat din parkingul modular de la aeroportul din München, construit pe o structură metalică ușoară. Ideea nu este una nouă, soluția parkingului modular fiind dezbătută încă din 2017.

Ultimele Stiri
abonare newsletter