Actualitate

Expoziţie de fluturi exotici și autohtoni

Grădina Botanică “Alexandru Borza” va găzdui în perioada 11-30 septembrie 2019, cea de-a treia ediţie a expoziţiei de fluturi vii, obiectivul principal al acesteia fiind atragerea atenției publicului asupra unor specii de fluturi tropicali şi autohtoni şi încurajarea conservării lor.

Expoziția va cuprinde 15 specii de fluturi exotici preponderent din zona Amazonului și 6-7 specii de fluturi autohtoni, caracteristici pajiștilor tradiționale din zona Clujului.

În cadrul expoziției vor fi organizate și activități educative pentru cunoașterea și protejarea naturii. Acestea sunt adresate în special copiilor și tinerilor și cuprind explorarea la microscop a diferitelor părți din anatomia fluturilor, explicarea și ilustrarea ciclului de viață, adaptărilor și modului de hrănire, precum şi jocuri pentru învățarea speciilor autohtone, puzzle-uri și mici ghicitori despre fluturi.


Expoziția va avea loc în perioada 11-30 septembrie 2019 în sera de lângă Institutul Botanic și va fi deschisă zilnic (inclusiv sâmbăta și duminica), între orele 10.00 și 17.00. Accesul este inclus în biletul de intrare în Grădina Botanică.

 

abonare newsletter