Actualitate

Cea mai modernă sală de sport din oraș zace NEFOLOSITĂ. Elevii mai au de așteptat un an

Sala de sport a Liceului George Coșbuc din Cluj-Napoca este închisă de mai bine de un an. Motivul? O grindă de susținere a tavanului este fisurată. Municipalitatea promite că anul viitor va putea fi folosită.

Conducerea liceului a sesizat că respectiva grindă fisurată s-a curbat și, pentru a evita orice fel de accident, sala a fost închisă din măsuri de siguranță.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea a declarat că s-a descoperit problema, s-au identificat soluții, însă abia de anul viitor elevii care învață la Coșbuc vor putea să facă sport în sală.


„S-a rezolvat acestă problemă, am identificat și soluțiile necesare. Se lucrează la sala de sport de la Coșbuc pentru a putea fi folosită de copilași. Anul viitor va fi funcțională sala de sport. Practic trebuie înlocuită o singură grindă, au fost niște greșeli tehnice acolo, care nu pot fi imputate Primăriei Cluj-Napoca”, a spus Tarcea.

Inaugurată în 2014, construcția sălii de sport a costat circa 2 milioane de lei. Dotată cu tribune în care încap aproape 100 de spectatori, sala poate găzdui meciuri de baschet, handbal volei și chiar tenis. Anul trecut s-a găsit o soluție de compromis, astfel că elevii fac ora de educație fizică la sala de sport a Palatului Copiilor. Fiindcă nu s-a găsit o alternativă, această soluție va fi aplicată și în acest nou an școlar, elevii fiind nevoiți să piardă aproape o jumătate de oră, dus întors, de la școală până la Palatul Copiilor.

abonare newsletter