Actualitate

Un clujean i-a oferit unei femei 15.000 de lei. Voia să ÎI CUMPERE BEBELUȘUL!

O tânără din Sălaj, în vârstă de 20 ani, a intenţionat să-şi vândă copilul născut în luna iulie unui bărbat din judeţul Cluj, cazul ajungând în atenţia procurorilor DIICOT, ce au dispus reţinerea celor doi inculpaţi pentru 24 de ore.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii vineri, de Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), o femeie în vârstă de 20 de ani, din judeţul Sălaj, a dat naştere unui copil la Spitalul Orăşenesc Huedin, ocazie cu care a fost abordată de un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din judeţul Cluj, care i-a propus să îi cumpere nou-născutul.

"În acest scop, inculpatul (...) i-a oferit inculpatei (...) suma de 15.000 lei, sumă pe care urma să o achite în două tranşe, respectiv 1.000 euro în momentul întocmirii certificatului de naştere, iar restul sumei de bani urmând să fie achitată în momentul în care copilul împlineşte vârsta de un an. Pentru a da aparenţă de legalitate vânzării-cumpărării minorului nou-născut, având în vedere că inculpata (...) a fost de acord cu propunerea inculpatului (...), cei doi au convenit să declare în fals că inculpatul (...) este tatăl biologic al minorului, acesta să-l recunoască şi pe cale de consecinţă să intre în posesia lui, pe o cale aparent legală, respectiv ca părinte al său", se arată în comunicatul DIICOT.


Potrivit sursei citate, cei doi au mers la Oficiul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Oraşului Huedin, judeţul Cluj, unde fiecare a dat o declaraţie pe propria răspundere cu privire la faptul că bărbatul este tatăl biologic al copilului, iar după ce a fost obţinut certificatul de naştere, inculpatul i-a plătit mamei 2.100 de lei.

Cei doi au fost reţinuţi, joi, de către procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sălaj, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, fals în declaraţii şi instigare la fals intelectual, ei urmând a fi prezentaţi Tribunalului Sălaj vineri, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

abonare newsletter