Actualitate

Rablele Clujului. Peste o treime dintre maşinile din judeţ verificate de RAR sunt neconforme

Mai mult de o treime dintre maşinile verificate de RAR în prima jumătate a anului în curs sunt neconforme, iar o parte prezentau pericol iminent de accident.

"Vehicule verificate: 1.407 dintre care 35,89% neconforme iar 83 dintre maşini prezentau pericol iminent de accident. 2,13% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat). (...) În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 294 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 281 de certificate de înmatriculare", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de RAR.

La nivel naţional, peste 1700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în prima jumătate a anului 2019, prezentau pericol iminent de accidente.


În total, Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic, în trafic, în primele 6 luni ale acestui an, 33.508 vehicule, în toată ţara, fiind constatate deficiente tehnice majore şi/sau periculoase la 15.235 de vehicule (45,47%), care au fost declarate neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate precum şi la sistemele de frânare şi direcţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter