monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Guvernul va acorda premii de mii de lei pentru elevii de 10 din Cluj

Aproximativ 700 de elevi cu media 10 în 2019 la Evaluarea Naţională şi la examenul de Bacalaureat, dintre care 26 din Cluj, vor primi stimulente financiare din partea Guvernului.

Guvernul a decis să acorde premii în bani elevilor care au obținut media generală 10 la examenele naţionale. Astfel, 11 absolvenți de clasa a VIII-a din Cluj vor fi recompensați cu câte 1.000 de lei, iar 15 absolvenți de liceu, care au luat BAC-ul cu 10, vor fi premiați cu câte 3.000 de lei.

„Guvernul acordă şi în acest an stimulente financiare pentru elevii care au obţinut media generală 10 la examenele naţionale. Suţinem tinerii capabili de performanţe şcolare şi vom acorda stimulente financiare de 1000 de lei fiecărui absolvent al clasei a 8 a care a obţinut media 10 la evaluarea naţională, respectiv 3000 de lei fiecărui elev de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat”, a anunţat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Clujul este pe primul loc în țară în ceea ce privește rata de promovare la Examenul de Bacalaureat, cu 8 instituții de învățământ ce au promovabilitate de 100% în sesiunea care tocmai se încheie.
34 de elevi din Cluj-Napoca care au obținut nota maximă în acest an la examenele finale ale ciclului gimnazial și liceal, 25 elevi la Evaluarea Națională și 9 elevi la Bacalaureat au fost deja premiați de municipalitate la începutul lunii iulie.